Kicap Bekas Botol Arak


Ani menunjukkan botol arak yang diguna semula diisi kicap dan dijual kepada pengguna.
SUNGKAI – Seorang pengguna terkejut apabila kicap yang dibeli di salah sebuah pasar raya dekat sini didakwa menggunakan bekas botol arak.
Pengguna yang hanya dikenali sebagai Ani, 45, berkata, dalam kejadian Isnin lalu, dia membeli kicap buatan bumiputera itu di salah sebuah pasar raya, di sini.
Katanya, dia tidak perasaan tentang perkara itu sehingga diberitahu anak perempuannya yang berusia 16 tahun.

Hilangkan Stress Anda dengan Gambar-gambar ini



Ini adalah koleksi gambar-gambar lucu untuk mengisi waktu senggang anda. Sekiranya anda sedang stress, tekanan perasaan bergaduh dengan awek jom kita lupakan benda tu kita layan gambar-gambar ini 

Budak 12 Tahun Curi RM50 000 Milik Ibunya...



[HM] Tindakan seorang ibu berkongsi kod laluan peti besi dengan anak lelakinya berusia 12 tahun membawa padah apabila wangnya berjumlah RM50,000 disimpan dalam peti berkenaan lesap dipercayai dicuri kanak-kanak berkenaan. 

Kehilangan wang berkenaan disedari mangsa yang berusia 32 tahun apabila mendapati peti berkenaan kosong ketika membukanya di rumah mereka di Bukit Kuang jam 10.20 pagi, Rabu lalu.

Menurut sumber, mangsa yang bekerja sebagai peniaga di pusat bandar ini mengesyaki anak lelakinya, murid tahun enam sebuah sekolah rendah terbabit dengan kehilangan wang berkenaan. 

Individu Godam Website Kerajaan Ditahan.




Masih ingat kisah seorang hacker yang godam website penerangan dan bagitau bahawa najib razak letak jawatan sehingga menjadi ejekan dan perlian orang ramai kerana ;

1. Kelemahan sistem sekuriti website kerajaan.
2. Persendakan Najib.

[10 Foto] Lukisan Cool Yang Sangat REAL!



Lukisan mengagumkan ini karya Roberto Bernardi.
Lelaki berbakat ini dilahirkan di Todi pada tahun 1974. Beliau memulakan kerjaya sebagai pelukis pada pertengahan tahun lapan puluhan.

Video kepala lelaki ini tercabut dari badan


Kepala lelaki ini tiba-tiba tercabut dari badan

Ahli silap mata terkenal Ferguson @Ice Breaker telah membuat aksi yang sangat mengejutkan orang yang lalu-lalang di jalan San Luis Obispo, California. Apa tidaknya beliau secara tiba-tiba mencabut kepalanya hingga keparas dada. Ramai yang terkejut dengan kejadian yang tidak terduga ini.

Noraniza Idris Menangis Dihukum Penjara 80 Hari



Seorang bekas pegawai akaun, Noraniza Idris dihukum penjara 80 hari dan diperintah membayar pampasan RM40,000 kepada bekas majikannya oleh Mahkamah Sesyen di sini hari ini setelah mengaku bersalah melakukan pecah amanah antara Julai dan September tahun lalu.

8 blogger jutawan jana pendapatan melalui blog


Mahukan pendapatan bulanan mencecah jutaan dollar?

Apa yang anda perlukan hanya sebuah komputer dan internet saja!!!

Inilah yang berlaku pada zaman moden, dengan hanya duduk di rumah atau melepak di kedai kopi, anda boleh dapat pendapatan lumayan. Masih tidak bercaya? Di sini penulis senaraikan 8 blog yang telah menghasilkan pendapatan lumayan kepada pemiliknya.

 
1. BoingBoing
Pemilik : Mark Frauenfelder
Dilancarkan : January 2000
Pendapatan : 1 Milllion setahun
Topik : Komik, Fiksyen, Ilmiah, Komputer, dan Teknologi
Trafik : 22 juta paparan halaman dan 2.6 juta pengunjung unik
Kemaskini : 20-40 post sehari dengan 4 penulis bayaran
Sumber pendapatan : Iklan dengan Harga US $ 350 seminggu (butang kecil), iklan banner $ 2000 – $ 3000 untuk minimum 170,000 impresion

Saiful: Bapa saya diperguna pihak tertentu



SHAH ALAM - Saiful Bukhari Azlan mendakwa bapanya, yang pagi tadi mendedahkan anaknya telah dipergunakan oleh pembantu khas pemimpin kanan negara untuk membawa kes liwat kedua ke atas Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim, "diperguna" oleh pihak-pihak tertentu.

Bapa Saiful: Anak saya diperguna untuk jatuhkan Anwar



[DIKEMAS KINI] KUALA LUMPUR - Dilihat sebagai perkembangan terbaru yang akan memanaskan lagi politik menjelang Pilihan Raya Umum ke-13, bapa Saiful Bukhari, Azlan Mohd Lazim, hari ini mendakwa anaknya itu dipergunakan oleh pihak-pihak tertentu tidak  bertanggungjawab - mendalangi kes liwat kedua melibatkan Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim.

Habuan Nafsu Jantan 14 Lelaki


GOMBAK: Seorang wanita berusia 30 tahun yang datang ke ibu kota sendirian untuk mencari pekerjaan ibarat dihumban ke neraka oleh seorang lelaki baru dikenali yang sebelum itu berpura-pura mahu memberikan bantuan.

Selepas berkenalan dengan lelaki itu, mangsa yang dari sebuah negeri di selatan tanah air dibawa ke sebuah rumah di Taman Sri Gombak di sini, sebelum dikurung dan dipaksa melayani nafsu buas 14 lelaki sejak dua minggu lalu.

Orang Sibuk Berjuang di Lahad Datu, Dia Sibuk Tunjuk Benda Tu...




[HM] Georgetown: Seorang anggota wanita sebuah pasukan keselamatan membuat laporan polis selepas mendakwa diganggu secara seksual oleh rakan sekerja lelaki ketika menjalani latihan renang di Pantai Miami, Batu Ferringghi, kelmarin. 

11 sebab kenapa perempuan kuat membebel


http://bilalelakiberbicara.blogspot.com/2013/01/11-sebab-kenapa-perempuan-kuat-membebel.html
Pernahkah anda menghadapi situasi wanita, kekasih, isteri, kawan perempuan membebel pada anda? Mungkin pernah atau pun belum lagi dibebel. Adakah membebel itu memang sifat wajib yang ada pada wanita? 

Bagi lelaki yang tahan dengan bebelan mereka pasti tiada masalah untuk mengharunginya. Namun bagaimana pula dengan lelaki yang "pantang" dibebel? Pasti panas telinga mendengar.

Kadangkala kita bertanya "kenapalah awak ni suka sangat membebel?" kan? Atau juga kita berkata "Awak ni tak habis-habis nak membebel la" Sambil menyumpah #^@&&. Situasi lebih buruk jika bila wanita membebel lelaki pun ikut sama membebel. Pasti huru hara kan?

Di Tangkap Basah Sebelum Naik Pelamin



BATU PAHAT: Tidak sabar untuk hidup bersama sebagai sepasang suami isteri, sepasang kekasih yang hanya menunggu tidak sampai sebulan untuk diijabkabulkan ditahan di sebuah hotel bajet di Jalan Pantai, di sini, kelmarin.

Dalam operasi Ambang Tahun Baru, kira-kira jam 2 pagi itu, pasangan lingkungan 20-an itu pada mulanya berlagak seolah-olah sepasang suami isteri sebelum siasatan membongkar status sebenar hubungan mereka yang masih belum bernikah.

BELON GETAH PERTAMA DI DUNIA


 

Belon-belon getah pertama di dunia sebenarnya telah dicipta oleh Profesor Michael Farady pada tahun 1824 untuk kegunaan eksperimennya sendiri berkaitan hidrogen di Royal Institution di London.

Update Terkini !!! Polis Forensik Diserang,Kubur Dan Mayat 13 Penceroboh Dijumpai


LAHAD DATU – Sebuah kubur yang menempatkan seramai 12 mayat pengganas Sulu telah berjaya ditemui di Lahad Datu oleh pihak berkuasa Malaysia selepas Ops Daulat yang dilancarkan semalam.
 Mayat-mayat itu dipercayai telah ditanam oleh rakan-rakan pengganas sebelum mereka kemudiannya melarikan diri.
Perkara ini telah disahkan oleh Menteri Pertahanan, Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi dan Menteri Dalam Negeri, Datuk Seri Hishammuddin Tun Hussein selepas satu sidang media, sebentar tadi.
Semasa sidang media itu juga, pihak media telah ditunjukkan dengan tiga keping gambar yang memaparkan sembilan mayat yang dijumpai semalam, seorang yang telah ditembak pagi tadi dan gambar kubur yang digali yang menempatkan tiga mayat pengganas terbabit.-Mynewshub


Ilmu ghaib lima saat



KUALA LIPIS: Dia seorang guru silat yang terkenal di Merapoh dan andainya dia berkata bahawa tidak perlu menaiki kenderaan untuk ke Kelantan, pasti ramai yang mengaitkan kenyataannya itu dengan ilmu serta kehandalan yang dimilikinya.

“Memang saya boleh ke Kelantan dalam tempoh tidak sampai lima saat. Kalau tidak percaya, saya boleh buktikan,” kata Ismail Abdullah, 68, yang menetap di Kampung Mentara Baru, Merapoh, dekat sini.

Bukan niat Ismail bermegah dan berbangga dengan ilmunya, tetapi memang bukan sesuatu yang sukar baginya ke negeri jiran itu.

Tayangan filem x-rated di Malaysia tahun 70an


Percaya tak filem lucah atau x-rated pernah ditayangkan di pawagam di Malaysia nih haaaaa.

betul ni...ia berlaku sekitar tahun 1970an dulu...

Boeing guna kentang uji wifi



Chicago: Syarikat Boeing menggunakan ubi kentang untuk menguji sistem wifi dalam pesawatnya, kaedah yang dianggap luar biasa.

Kerusi penumpang dalam pesawat khas diletak guni ubi kentang untuk beberapa hari untuk menguji kekuatan isyarat. Penyelidik syarikat berkata ubi kentang ‘berinteraksi’ dengan isyarat elektronik.

Jurutera Boeing menjalankan beberapa ujian bagi memastikan penumpang akan mendapat isyarat kuat wifi ketika di udara.

Pada masa sama, ia juga menguji sama ada standard keselamatan yang melindungi gangguan dengan sistem elektrik pesawat, dipenuhi.

Lelaki Tetak Pengarah Hospital Serah Diri



Ipoh, 6 Mac – Lelaki yang bertindak menetak Pengarah Hospital Taiping sehingga parah menggunakan parang menyerah diri kepada pihak polis hari ini.
Ketua Bahagian Siasatan Jenayah Ibu Pejabat Polis Daerah Taiping, DSP Leong Wen Yew berkata suspek telah menghubungi pihak polis untuk menyerah diri kira-kira pukul 11.30 pagi tadi, di satu lokasi di Jalan Maharajalela, Taiping.
“Suspek dijangka direman esok bagi membantu siasatan kes tersebut,” katanya ketika dihubungi Bernama.

BUNUH SUAMI, POLIS SAHKAN TAHAN PENYANYI NOURI


PETALING JAYA: Seorang suspek iaitu penyanyi tahun 1990-an Nouri Ramli telah ditahan polis berhubung kematian suaminya yang dipercayai mati selepas bergelut dalam kejadian di kondominium Ampang Utama, dekat sini pada Selasa.

Ketua Polis Daerah Ampang Jaya, Asisten Komisioner Amiruddin Jamaluddin yang mengesahkan perkara itu berkata, Nouri bersama dua anak saudaranya telah ditahan pada pagi Rabu dan di reman di bawah Seksyen 117 Kanun Acara Jenayah bagi membantu siasatan.

Wajah Facebook Dulu Dan Sekarang


Semenjak facebook di lancarkan  oleh Mark Zuckerberg tidak ramai yang tahu tentang perkembangan dan perubahan facebook walaupun ramai yang yang memiliki account facebook ok kat bawah ni ada sebahgian dari gambar2 dari awal pelancaran facebook hingga sekarang

Guru wanita mengaku terlanjur dengan pelajar



Singapura: Seorang bekas guru sekolah rendah di republik ini mengaku melakukan seks dengan pelajarnya dalam satu perbicaraan di mahkamah kelmarin.

Guru wanita berusia 32 tahun yang sudah berkahwin dan mempunyai tiga anak itu berdepan enam pertuduhan sebagaimana dilaporkan akhbar Straits Times.

Guru paling Kenit dalam Dunia


AZAD duduk di atas meja bersebelahan komputer di sekolah perempuan dekat Haryana, India.
New Delhi: Azad Singh, 22, mencapai impiannya untuk menjadi guru walaupun dia hanya setinggi 0.94 sentimeter.
Azad mengalami gangguan genetik yang jarang berlaku dan ini bermakna dia berhenti membesar pa da usia lima tahun dan ketika berusia 22 tahun dia terperangkap dalam saiz tubuh kanak-kanak.
Dia kini mengajar kemahiran komputer di sekolah perempuan di Haryana, yang pelajarnya jauh lebih tinggi daripadanya.

Ahli parlimen Pondan dihalang jadi timbalan Speaker



Grodzka
WARSAW - Ahli-ahli Parlimen Poland semalam menghalang usaha seorang mak nyah, Anna Grodzka untuk menjadi timbalan speaker selepas pencalonannya mencetuskan perasaan tidak selesa dalam kalangan masyarakat Kristian Katolik di negara ini.

12 Gambar - Kalau Dah Jenis Pemalas

Kalau dah jenis namanya pemalas, macam-macam cara yang dibuat untuk mengelat. 


Janda Yang Kehausan


Hasnah adalah seorang janda kaya raya yang suaminya baru saja meninggal dunia akibat kemalangan jalan raya.
Usianya masih muda, masih di bawah 30 tahun dan dari segi fizikalnya, Hasnah masih cantik, potongan body pun ok macam anak dara, kira bergetah giler ah.

Luar Biasa! Budak 12 Tahun Sudah Menjadi ‘Doktor’?


Seorang budak 12 tahun dipercayai mampu mengubati segala penyakit yang dialami oleh semua orang. Kebolehan budak ini telah diakui oleh beberapa pesakit yang mendakwa sembuh setelah menerima rawatan daripadanya. Budak yang dikenali sebagai Muhammad Rafiq ini tidak menyangka dirinya mempunyai kebolehan luar biasa. Namun begitu, ia tidak menjadi masalah sekiranya rawatan ini dijalankan menggunakan ayat-ayat al-Quran. Selain itu, kita tidak boleh terlalu taksub sehingga menyangka budak ini penyebab sesuatu penyakit itu sembuh kerana semua ini adalah atas izin dari Allah SWT.
Latifah mengajar anaknya mengaji al-Quran setiap hari.
Latifah mengajar anaknya mengaji al-Quran setiap hari.
JIKA kanak-kanak lain mengisi masa lapang dengan bermain bola dan badminton, lain pula adik Muhammad Rafiq Rahmat, 12, yang mengisi masa lapangnya dengan mengubati penyakit.
Muhammad Rafiq dikatakan berkebolehan dalam mengubati penyakit sejak enam tahun lalu memenuhi masa terluang dengan tuntutan orang ramai yang mahukan perkhidmatannya.
Anak bongsu daripada empat beradik yang tinggal di Taman Desa Kiara, Sikamat, Seremban, Negeri Sembilan, menggunakan kaedah membaca Surah Al-Fatihah, Surah Al-Ikhlas, bermohon kepada ALLAH SWT agar menyembuhkan penyakit individu yang dirawat dan menghembus pada bahagian yang sakit.

Menghargai Akal





“Hati-hatilah kalian dari berbuat dusta, karena sesungguhnya dusta akan mengantar kepada kejahatan dan kejahatan akan membawa ke neraka. Jika seseorang sukanya berdusta dan berusaha berdusta, maka ia akan dicatat di sisi Allah sebagai pendusta” (HR. Bukhari dan Muslim).

Adakah yang mau menukar akal sehat dengan emas sebesar gunung? Tentunya tak (akan) ada yang mau (melakukannya). Sebab, begitu nikmat memiliki akal sehat. Bila hilang akal, hidup sama sekali tiada bererti, meskipun memiliki banyak harta. Karena itu, wajar banyak yang mau menghabiskan sebanyak apapun hartanya, untuk mengobati anak atau orang tuanya yang hilang akalnya. Dengan demikian, akal jauh lebih berharga ketimbang segunung emas. Namun anehnya, banyak yang tak mau menggunakan akal sehat untuk memikirkan petunjuk Allah ketika sedang mengejar harta seharga hanya segenggam emas.

Jose Mujica, presiden termiskin dunia


Jose Mujica

Jose Mujica
Jose Mujica, presiden termiskin dunia
Mujica hanya memiliki kereta Volkswagen Beetle.
Jose Mujica, presiden termiskin dunia
Jutaan rakyat Uruguay meraikan kemenangan Mujica dalam pilihan raya di Montevideo pada November 2009.

Beliau merupakan seorang pemimpin disayangi rakyat Uruguay. Jose Mujica digelar 'presiden termiskin dunia', disebabkan sifat pemurahnya yang sanggup mendermakan 90 peratus daripada gaji bulanannya kepada rakyat miskin. Setiap bulan, pemimpin mesra rakyat ini hanya membelanjakan AS$1,250 (RM3,877.50).

Awek Zaman Sekarang




Zaman sekarang bukan main mudah nak dapat 'awek'. Umpama petik jari sahaja dah boleh dapat. Masakan tidak? Kenyit-kenyit mata sikit, bomkan ayat-ayat cinta sikit, 'confirm' dah boleh dapat.

Zaman sekarang bukan main mudah untuk dapat 'awek muslimah'. Mungkin tidak semudah petik jari tetapi kalau bijak bermain kata, cuba ucapkan ayat-ayat berbaur keinsafan sikit, tunjuk gaya penampilan yang nampak alim sikit, ucapkan kata-kata tazkirah 'confirm' dah boleh dapat.

Gadis ditoreh oleh penoreh..



PUTRAJAYA - Seorang penoreh getah dijatuhi hukuman penjara lapan tahun oleh mahkamah rayuan di sini hari ini kerana merogol seorang gadis bawah umur di sebuah hotel di sini lima tahun lepas.

Panel tiga hakim dipengerusikan Datuk Seri Abu Samah Nordin membenarkan rayuan pihak pendakwaan untuk mengenepikan keputusan Mahkamah Sesyen Kuala Lumpur untuk membebaskan Mohamad Malek Ridhzuan Che Hassan, 25, di akhir kes pembelaan.

Prank Tok Arab Yang Sewel... [Video Inside]
















Just for Laugh Gags, Wakenabeb, Boom Boom Bang dan lain2 rancangan prank masih tak boleh lawan prank arab yang gila dan kurang ajor dalam Ghalasa Show ni. Kalau buat kat Malaysia ni dah lama kena tikam. Layan jelah ye...

Wahai wanita anda memang tak kisah ke?




Aku cuma nak tanya, terutama kepada wanita2 muslim, mana yang tak pakai tudung tu aku tak nak cakap banyak sebab memang belum ada kesedaran dalam diri dan tak peduli, tapi bagi yang pakai tudung tapi pakai baju seluar ketat sampai tertonjol sana sini atas bawah, amik gambar posing maut lepas tu taruk kat Facebook, Twitter, korang memang takde rasa apa2 ke?

Syarikat telco putar alam

Syarikat telco putar alam


IPOH - Seorang pemilik syarikat pemborong barangan elektrik kecewa apabila telefon pintar model iPhone 5 yang dijanjikan sebuah syarikat telekomunikasi (telco) terkenal sejak lapan bulan lalu tidak diterima sehingga kini.

Mangsa, Hew Kwee Hoh, 45, mendakwa ditipu syarikat tersebut melalui pakej yang ditawarkan kepadanya.

Dia yang berasal dari Buntong Tambahan berkata, sewaktu perbincangan mengenai pakej tersebut, syarikat berkenaan berjanji untuk memberi sebuah telefon pintar dengan nilai yang ditetapkan.

“Pada mulanya, mereka menawarkan saya telefon pintar model Samsung Galaxy S3 namun saya menolaknya kerana menggunakan model yang sama. Kemudian saya memohon untuk menukarkannya kepada i-Phone 5.

700 rumah musnah akibat gempa bumi


Beijing: Beratus-ratus rumah di barat daya China runtuh dan lebih 20 penduduk cedera apabila gempa bumi berukuran sederhana melanda wilayah itu, semalam.

Biro gempa bumi di wilayah Yunnan, tempat kejadian itu berlaku berkata, tiga daripada mereka yang cedera, parah.

Agensi berita Xinhua melaporkan, bencana gempa bumi berkenaan merosakkan 2,500 rumah dan 700 daripadanya musnah sama sekali.

Kajian Geologi Amerika Syarikat berkata, gempa berukuran 5.5 magnitud itu berlaku 51 kilometer dari bandar Dali pada kedalaman 33 kilometer. - AP

[Video] Perompak Bersenjatakan Pedang Samurai Di Hong Leong Bank, Georgetown






















Dua lelaki bertopeng dan bersenjatakan pedang samurai sekali lagi ‘makan besar’ apabila mereka merompak cawangan Bank Hong Leong di pasar raya besar Tesco di Gelugor di sini buat kali kedua semalam melibatkan kerugian RM11,000. 

Sebelum ini iaitu pada 15 Januari lalu, suspek yang sama telah melarikan RM20,000 dari bank tersebut. Kejadian pukul 12.56 tengah hari itu hanya mengambil masa kurang seminit apabila suspek terus menerpa ke arah pintu masuk sebelum mengacukan parang ke leher salah seorang pengawal keselamatan.

Suspek kemudian pergi ke kaunter juruwang dan memaksa pegawai bertugas menyerahkan wang sebelum melarikan diri dengan menaiki sebuah kereta. Ketika kejadian terdapat tiga pekerja dan empat pelanggan. Mereka tidak dicederakan.

Manakala, pak guard yang berada di situ hanya malu-malu kucing dan berjalan-jalan sambil memegang cota.
 


Cute : Kucing Gemuk Seberat 16kg Mencari Rumah Baru (3 Gambar)

Dengan berat 16 kilogram, kucing bernama Biscuit ini hampir sama berat dengan kanak-kanak berusia empat tahun. Sebuah pusat perlindungan haiwan kini berusaha mencari rumah baru untuknya.

Pemilik pertama kucing itu ialah wanita cacat terlalu memanjakannya, termasuk memberi haiwan itu banyak makan. Kini, Biscuit mempunyai berat tiga kali ganda berbanding kucing dewasa biasa.






















[10 FOTO] "ANAK" JET LI KINI SUDAH BESAR


Miu Tse ialah pelakon cilik yang menjadi anak kepada Jet Li di dalam dua filem popular 90-an iaitu My Father Is A Hero dan The Legend of Shaolin. 

Dari kecil Miu Tse sudah menunjukkan super bakat seperti Sakuragi Hanamichi di dalam seni bela diri Kung Pao. Tahukah anda setelah berehat dari dunia perfileman selama lapan tahun, beliau kembali berlakun di dalam filem Iron Lion pada tahun 2003. 

Miu Tse kini berumur 28 tahun dan kini menjadi bintang TVB. Lama juga kami tertanya-tanya apa terjadi kepada little Jet Li. Nah! hari ini persoalan ini terjawab

Lima anggota kita terkorban di Semporna, kata IGP



Ketua polis negara Tan Sri Ismail Omar hari ini mengesahkan lima anggota polis terkorban dalam serang hendap kumpulan bersenjata di Semporna, Sabah.
Katanya, polis pada petang semalam menerima maklumat mengenai kumpulan bersenjata di Kampung Seri Jaya Simunul, Semporna.

Berdasarkan maklumat tersebut, pasukan polis dari ibu pejabat polis daerah Semporna memasuki kawasan tersebut namun diserang hendap sebaik tiba, katanya dalam sidang media di Felda Sahabat, Lahad Datu.

Usah terpedaya Imej 'Hantu'

Usah terpedaya imej 'hantu'

MARANG – Orang ramai di negeri ini diminta jangan terpedaya dengan pelbagai imej ‘hantu’ yang disebarkan selepas ia dipercayai dirakam menerusi telefon pintar.

Ia berikutan imej berkenaan dengan mudah dihasilkan menerusi aplikasi Camera 360 Ultimate.

Sudah pasti bagi yang kali pertama melihat gambar mistik dikatakan imej ‘hantu’ bergambar bersama keluarga mereka, objek atau pemandangan akan terkejut melihatnya namun ia adalah imej palsu dan boleh disunting menggunakan aplikasi berkenaan.

KPN sahkan kejadian tembak menembak di Siminul, Semporna



KUALA LUMPUR: Ketua Polis Negara, Tan Sri Ismail Omar mengesahkan bahawa berlaku satu kejadian tembak menembak susulan daripada pemeriksaan oleh pihak polis ke atas sebuah premis di Kampung Sri Jaya Siminul, Semporna, Sabah, kira-kira jam 7.30 malam tadi. 

Kenyataan menerusi laman rangkaian sosial rasmi Facebook Polis Diraja Malaysia (PDRM), berkata pemeriksaan tersebut bertujuan mengesahkan pembabitan kejadian pencerobohan di Lahad Datu, Sabah. 
Setakat ini, katanya, pihak polis masih belum dapat mengesahkan jumlah mereka yang terbabit dalam kejadian terbabit. 


"Bagaimanapun, jumlah yang terbabit dipercayai tidak melebihi 10 orang. 

"Dalam kejadian tembak menembak ini, beberapa anggota polis dilaporkan tercedera. Butiran terperinci akan dimaklumkan dari masa ke semasa," katanya di sini, sebentar tadi.


Berita Harian
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
© Pen Canggih All Rights Reserved