Candy Crush Untung RM2 Juta Sehari (3 Gambar)

CANDY Crush Saga – permainan maya yang sangat popular dalam kalangan pengguna telefon pintar dan tablet pada hari ini. Bagai mempunyai magnet, sekali cuba pasti pemain akan berasa seperti ketagih untuk terus merentas level demi level teratas.

Kesan Khas Make Up Untuk Filem - Filem Seram (18 Gambar)

Bagi menghasilkan satu filem dengan suasana seram, maka kesan khas make up juga memainkan peranan penting. Dibawah adalah hasil make up yang sangat mengganggu.



Pertarungan Antara Haiwan Yang Epik Dan Ganas (10 Gambar)

Jom layan gambar-gambar haiwan sedang bertempur hingga mencapai kuasa 100 petala langit ala pendekar laut, paichow dan xibo. 


Kek Versi Mayat???

Kek Dexter ini telah hasilkan oleh artis makanan Annabel de Vetten untuk sambutan musim terakhir drama bersiri Dexter. yummy to my tummy!


CARA SELEBRITI LARI DARI PAPARAZI (12 GAMBAR)

Siapa selebriti ini?


UJIAN UNTUK MENJADI SEORANG PEMANDU TEKSI DI LONDON YANG BADASS (3 Gambar)

Sebelum diberikan Hackney Carriage License (lesen memandu teksi) di London, seorang pemandu teksi haruslah lulus dalam ujian yang secara puratanya memerlukan masa tiga, empat tahun untuk menguasai setiap selok belok di London. Huh, dah macam sama jangka masa belajar di universiti pula. Bukan senang rupanya nak jadi pemandu teksi di London, kena study dan hafal peta bagai nak gila dulu. Dan paling penting, mereka tidak menggunakan GPS!


Adakah Ini Batu Yang Dilontarkan Oleh Burung Ababil? (3 Gambar)

Adakah kita ingat lagi mengenai kisah tentera bergajah yang menyerang kota Mekah pada suatu ketika dahulu? Kisah ini ada terkandung dalam al-Quran pada surah Al-Fill. Penemuan batu yang dikatakan merupakan batu yang digunakan oleh burung Ababil untuk menghancurkan tentera bergajah. Persoalannnya, benarkah ini batu burung Ababil? Hanya Allah SWT sahaja yang mengetahuinya. Boleh lihat gambar di bawah ini.

Bayi Ditikam Kerana Gigit Ibu Semasa Menyusu Di China (Gambar)



Jiangsu – Gara-gara menggigit ibunya ketika menyusu badan, seorang bayi berusia lapan bulan telah ditikam sebanyak 90 kali oleh wanita tersebut dengan menggunakan gunting. Ia menyebabkan Xiao Bao menerima 100 jahitan.

Pig Island, Pulau Yang Dihuni Oleh Khinzir (6 Gambar)

Mereka yang amat menggemari akan haiwan ini mungkin berminat untuk mengunjungi pulau tersebut. Ia terletak di Exuma iaitu sebuah daerah dalam kawasan Kepulauan Bahamas yang merangkumi lebih daripada 360 buah pulau.

HEADPHONE TERBESAR DI DUNIA YANG BADASS (2 Gambar)

Mendengar muzik dalam persekitaran terpencil hingga menyebabkan anda dalam keadaan khayal dan melupakan apa yang berlaku di sekeliling anda merupakan salah satu perasaan yang paling menakjubkan yang anda perolehi. Dallyn Rule yang merupakan seorang peminat setia kepada muzik sejak dari zaman kanak-kanak telah mencipta sebuah headphone yang terbesar di dunia untuk Maker Faire di Vancouver, BC dan ia sudah tentunya besar.

JIKA COCA-COLA DIPANASKAN SELAMA 25 MINIT


Selepas air Coca-Cola dipanaskan selama 25 minit, hasil yang diperolehi tidak lah se-menarik seperti keadaannya pada mula-mula tadi. Ini kerana ia akan meninggalkan sejenis lendir kasar berwarna hitam yang pada dasarnya adalah bahan kimia dan bahan perasa yang digunakan dalam proses membuat air Coca-Cola.


Van Penjual Susu Segar Yang #Kreatif Bergerak Di China (3 Gambar)

Van Penjual Susu Segar Yang #Kreatif Bergerak Di China. Ini adalah salah satu cara orang China menjual susu segar..



HONDA GOLDWING DENGAN DUA GATTLING GUN! (13 GAMBAR)

Di bawah ialah kustomasi Gullwing yang dilakukan oleh Show Stopper Studios yang berpengkalan di Kansas Amerika. Honda ini kini dilengkapi dua mesingan Gattling! COOL!


BANGUNAN BERPUTAR DI KOREA SELATAN (11 GAMBAR)

Yongsan International Business District Seoul mungkin kawasan yang mempunyai koleksi bangunan paling aneh di dunia. Hari ini mari lihat sebuah konsep bangunan aneh di Yongsan. Velo Towers ialah bangunan tempat tinggal yang aneh kerana badannya boleh berputar. Bangunan ini direka oleh firma rekaan Asymtote. Velo Towers diilhamkan oleh bentuk camshaft sebuah enjin. Oleh sebab itulah ianya boleh berputar. 


KAFATERIA DI IBU PEJABAT FACEBOOK YANG SUPER EPIC (7 Gambar)

Pihak Facebook telah mengupah syarikat pereka Robin & Williams yang memang terkenal dalam design-design yang hip dan urban untuk mereka kafeteria mereka. Antara ciri-ciri yang terdapat di sini ialah penggunaan perabot yang unik, print arts (gantungan majalah), mentol lampu terbuka dan banyaknya penggunaan rivet dalam rekaan mereka. Kafe ini dinamakan Epic Cafe. 

Nice, tahukah anda kafe ini menyediakan makanan secara percuma?


GAYA RAMBUT PALING UNIK dan Terkini... (3 Gambar)

Ada tak orang yang nak cuba macam ini?


HOT DOG CIPTAN JEPUN VERSI PERUT SOTONG (7 Gambar)

Hot dog ini dibuat di Jepun dan hanya menggunakan isi perut sotong yang berwarna hitam. Everything sushi. LOL


CORAK BUATAN MISTERI DITEMUI DI DASAR LAUT JEPUN (6 Gambar)

Tahun lalu, seorang jurugambar lautan dalam, Yoji Ookata menemui sesuatu yang tidak pernah disaksikannya selama 50 tahun merekodkan pemandangan dasar laut di Jepun.



Apa yang ditemui adalah sangat memeranjatkan iaitu struktur berbentuk bulatan diperbuat daripada pasir yang cantik, kira-kira 80 kaki di bawah dasar laut di mana ianya diukir dengan penuh teliti seolah-olah seperti crop circle di dasar lautan.

Ciptaan Kasut Anti-Graviti Milik Michael Jackson Pada Tahun 1993 (5 Gambar)

Kasut ini adalah ciptaan MJ dan rakannya. Mereka mengubahsuai tumit kasut tersebut untuk membolehkan dia membuat beberapa aksi yang mantap semasa konsert. 


Inilah Kereta Pertama Yang Masuk Ke Dalam Nepal Pada 1940 (2 Gambar)

Pada tahun 1940, Adolf Hitler telah menghadiahkan kereta ini 1938 Mercedes Benz kepada King Triubhuvan dari Nepal. Ini adalah kereta pertama yang telah dibawa masuk ke Nepal. Malangnya takda laluan kenderaan lagi masa itu, so apa yang mampu dibuat adalah mengangkat kenderaan ini ke istana. 


Lukisan Dari Pensil Yang Sangat 3D (12 Gambar)

Alessandro Diddi merupakan seorang pelukis yang berbakat dimana apabila beliau melukis, lukisannya seolah - olah hidup! Awesome!


SPA KECANTIKAN 100 TAHUN YANG LALU SUPER LAWAK (10 Gambar)

Thank you modern life! 



TEMPAT MELETAK BASIKAL BERTINGKAT DI AMSTERDAM (18 GAMBAR)

Amsterdam ialah bandar yang paling mesra penunggang basikal di dunia. Bandar ini mempunyai 800 000 orang penduduk dan 880 000 buah basikal! Sejak 20 tahun kebelakangan ini jumlah basikal semakin bertambah dan kini terdapat 4 kali ganda lebih banyak basikal di Amsterdam dari jumlah kereta. Kerajaan Belanda berkata jumlah pengguna basikal juga bertambah sebanyak 40 peratus dan ini mengakibatkan berlakunya masalah untuk penunggang penyimpan basikal mereka di tengah bandar. 

Bagi menyelesaikan masalah ini kerajaan Belanda membina sebuah tempat meletak basikal bertingkat berhampiran Amsterdam Central Station. Ianya direka untuk menyimpan 2500 buah basikal 3 tahun yang lalu namun kini ianya memuatkan 3500 buah basikal setiap hari! Sangat padat. Kerajaan Belanda akan membelanjakan USD150 Juta (RM 450) untuk membina lebih banyak lagi tempat meletak basikal di Amsterdam.

KEBAKARAN DI PENJARA MEDAN 150 BANDUAN TERLEPAS (14 GAMBAR)

Bulan Ramadan syaitan dikurung di penjara. Tetapi di Penjara Tanjung Gusta, Medan Indonesia, 150 syaitan manusia terlepas dari penjara yang terbakar akibat rusuhan. Rusuhan berlaku kerana banduan tidak puas hati dengan masalah bekalan kuasa dan air yang kerap terputus. Selain daripada itu lebih dari 2400 orang banduan disumbatkan kedalam penjara yang pada asalnya direka untuk 400 orang. Kebakaran dimulakan oleh banduan yang menjadikan beberapa orang pengawal penjara sebagai tebusan. Antara yang terlepas ialah beberapa orang pengganas yang berbahaya. 


Facebook Like Tidak Akan Membantu Mereka (4 Gambar)

Kalau like boleh ditukar ganti dengan wang dan derma, kami akan tekan banyak like.


Sebuah kempen dijalankan di Singapore bagi membantu golongan yang susah dan terdesak. Bertemakan 'Like Don't Help', organisasi ini ingin menyampaikan mesej dengan jelas bahawa like sahaja tidak cukup.

Star Trek Telah Meramalkan Masa Depan Bumi Sejak 1966? (5 Gambar)

Anda tak percaya? Tengok filem masa itu dan juga alat yang digunakan dalamnya.


STADIUM TERBESAR DI DUNIA (16 GAMBAR)

Stadium Strahov di Prague, Republic Czech ialah stadium terbesar di dunia. Stadium mega ini mampu memuatkan 220 000 penonton pada satu-satu sama. Ianya dibina pada tahun 1926 sebagai stadium untuk pertunjukan gimnastik massa. Padang stadium mampu memuatkan 9 buah padang bolasepak. Selepas kejatuhan kerajaan komunis Czechoslovakia, stadium ini terbiar untuk beberapa tahun sebelum digunakan oleh kelab bolasepak Sparta Prague sebagai padang latihan mereka. 


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
© Pen Canggih All Rights Reserved