PANTUN TANDAS HARI INI

Melayu bangsa beradab. di tandas juga boleh berpantun dengan sopan. 

BANDAR DALAM LADANG DI PERANCIS (10 GAMBAR)


Projek rekaan firma BIG ini meletakkan bandar di bawah ladang dan akan dijadikan bandar prototaip masa hadapan. Idea disebalik bandar dalam ladang ini ialah bagi mengurangkan pergantungan bandar kepada tanaman yang harus di bawa masuk dari kawasan pedalaman. 

#Penduduk bandar pula hanya akan menggunakan basikal dan pengangkutan awam untuk bergerak. Nice!


SENI DIATAS BUNGKUSAN KENTANG GORENG MCDONALDS (12 GAMBAR)


Bungkusan kentang goreng McDonalds biasanya dibuang selepas makan. Bagi Ben Frost seorang artis dari Australia, bungkusan kentang goreng dijadikan kanvas untuk hasil seni beliau. Cool!


Pertunjukan Bunga Api Yang Menelan Belanja Hampir RM46 Juta


Kuwait meraikan Jubli Emas (50 tahun) negaranya dan mereka meraikannya dengan pertunjukan bunga api yg menelan belanja US$ 15 juta atau RM 45.9 juta. Pertunjukan ini sekaligus memasukkan ia didalam Rekod Guinness dunia. Berpuluh ribu penonton memenuhi Arabian Gulf Road untuk menyaksikan pertunjukan 77,282 bunga api yg berlangsung selama 1 jam. 


Lelaki Kekal Hidup Selama 13 Tahun Dengan Mesin Dialisis Buatan Sendiri



3 kali seminggu Hu Songwen dari China akan duduk didalam bilik air kecil di rumahnya dan menjalankan dialisis menggunakan mesin yg dibuatnya sendiri. Beliau yg mengidap penyakit buah pinggang membuat mesin dialisis itu menggunakan peralatan dapur dan peralatan hospital lama kerana sudah tidak mampu untuk menampung bayaran kepada pihak hospital. Beliau sebelum ini mendapatkan rawatan di hospital, setelah 6 tahun beliau kehabisan wang simpanan. Kerana nekad untuk terus hidup, beliau berusaha mencari peralatan dan membuat mesin itu sendiri.

#This is CHINA!

15 Muka Depan Majalah Yang Mencetuskan Kontroversi


Gambar² kontroversi menjadi daya penarik terhadap sesuatu majalah. Surat khabar contohnya gemar memberikan headline² yg nampak jahat dan kadang kala sedikit lucah. Majalah hiburan pula gemar menayang gambar² buah dada yg hampir tersembul. Berikut adalah contoh muka hadapan majalah yg mencetuskan kontroversi.



Rolling Stone - April 1999 - Gambar Britney Spears berumur 17 tahun memakai lingerie .

Keadaan Mercedes-Benz SLS AMG Selepas Langgar Jambatan Di Jerman (8 Gambar)


Seorang pemandu lelaki yang membawa kereta Mercedes-Benz SLS AMG telah melanggar tiang sebuah jambatan di Jerman. Kemungkinan disebabkan memandu secara laju, dipercayai melebihi 140km/j. Pemandu dan penumbang dikatakan maut akibat kecederaan teruk di kepala.

COOL : Taman Tegak Supertree Grove Di Singapura (15 Gambar)


Supertree Grove merupakan salah satu tarikan di Gardens By The Bay di Singapura. 18 struktur rangka besi itu adalah taman dalam keadaan tegak setinggi 25 sehingga 50 meter. Diatas menara utama, terdapat sebuah restoran. Ini sungguh futuristik!


Lelaki Diusir Kerana Terlalu Handsome Di Arab Saudi (10 Gambar)


Menurut sumber terdapat tiga orang dari Arab Saudi telah diusir dari satu majlis di Arab Saudi kerana terlalu kacak dan menawan. Salah seorang daripadanya adalah Omar Borkan Al Gala. Dia adalah jurugambar fesyen, pelakon serta poet dari Dubai. Dia telah dikeluarkan dari majlis itu kerana suami di Arab Saudi khuatir isteri mereka akan jatuh cinta dengan si Omar ini sekiranya dia terus tinggal di negara itu. 


Apa kata korang? 

Pembaca Berita Dipecat Serta Merta Setelah Mencarut [Video]



North Dakota -Seorang pembaca berita yang baru bekerja sehari rela dipecat. Hal itu berlaku ketika dia telah mengeluarkan kata-kata yang tak harus dikeluarkan ketika siaran berita sudah bermula. 



Pembaca berita dari stesen televisyen KFYR, A.J Clemente tidak menyangka bahawa hari pertama dia bekerja turut menjadi hari terakhirnya bekerja. 


Penjara Yang Mewah Untuk Pengganas Di Arab Saudi (6 Gambar)


Pengganas yang ditangkap di Arab Saudi akan ditempatkan di sebuah pusat mewah yang meliputi spa dan juga pusat kaunseling untuk memastikan mereka tidak lagi menjadi ekstremis. Di dalam pusat ini, pengganas boleh menikmati kemudahan seperti kolam renang, gym, sauna serta pusat hiburan.


TERKINI! Butik Facebook...

Produk ini hanya boleh didapati di Thailand. Lol, rupanya ada juga pesaing negara china.

IRON MAN MARK 35 : RED SNAPPER (12 GAMBAR)

Hot Toys akan menjual figura aksi Iron Man Mark 35 Red Snapper berskala 1:16 . Super cool, jangan lupa esok tayangan perdana Iron Man 3!

KAMERA DARI BAHAN - BAHAN ANEH (11 GAMBAR)


Taiyo Onorato dan Nico Krebs ialah dua orang artis yang berasal dari Switzerland. Mereka menghasilkan kamera dari bahan-bahan aneh seperti cengkerang kura-kura, tenggiling, buku dan tanduk. Kesemua kamera-kamera aneh ini berfungsi dan mampu memgambil gambar. Kesemua gambar yang diambil dibukukan oleh mereka di dalam buku bertajuk As Long As It Photographs It Must Be A Camera. Jika and mahu membeli buku ini anda boleh belinya disini pada harga RM6000 sebuah. 


Datuk Justin Bieber Hidup Miskin & Melarat (3 Gambar)


Datuk kepada bintang pop remaja, Justin Bieber membidas cucunya itu kerana tidak pernah menghulurkan wang kepadanya, lapor portal hiburan Entertainmentwise semalam.

Pengasas Syarikat Kosmetik & Jutawan Termuda Di Dunia (6 Gambar)


Dia baru berusia 6 tahun, tetapi sudah menjadi jutawan dan hidup serba mewah!

Isabella Barret bukan gadis cilik biasa. Di usianya yang baru 6 tahun, dia sudah menjadi jutawan. Berkat memenangi pelbagai pertandingan kecantikan, tampil di TV dan memiliki perniagaan kecantikan membawanya menjadi seorang yang kaya dengan kehidupan yang mewah.

Penjaga Gol Brazil Bunuh Dan Memberi Anjing Makan Cebisan Tubuh Kekasihnya (5 Gambar)


Penjaga gol yang disebut-sebut bakal bermain untuk skuad Brazil dalam Piala Dunia 2014 semalam mengaku membunuh bekas teman wanitanya sebelum memberi cebisan mayat itu kepada anjing.

PENUTUP LUBANG JALANRAYA DI JEPUN (15 GAMBAR)

Penutup lurang jalanraya (manhole) di Jepun direka untuk kelihatan comel. Ini secara tidak langusng meningkatkan daya tarikkan pada negara Matahari Terbit. Jika di malaysia? Harini ukir esok secara majiknya hilang entah ke mana..



Bolehkah Anda Faham Maksud Tersirat Setiap Gambar Di Bawah Ini? (8 Gambar)

Setiap lukisan di bawah ini mempunyai pelbagai maksud yang berbeza, dapatkah anda faham?

Seni Pada Kuku Bertemakan Anime Menjadi Viral Di Jepun (8 Gambar)

Dengan minat anime yang begitu mendalam di Jepun, mereka sanggup mewarnakan watak anime kegemaran mereka pada kuku mereka. Ini KAWAI!

Keunikan Tumbuhan Fungus Yang Mesti Anda Tengok (10 Gambar)


Dunia ni banyak perkara menarik boleh dilihat, antaranya tumbuhan fungus di bawah. Hanya terdapat di hutan amazon. Sila jangan jadi kedekut, pergi lah melancong ke luar negara, banyak benda boleh belajar.


IKLAN UBAT PELANSING BADAN YANG PERASAN HABIS

Shahrukh khan pun boleh tergilakan. What The FISH!


Laporan asal Derping_Derp

Akibat Mengacau Anak Dara Di Kanada (6 Gambar)

Walaupun nampak kecil tetapi berbahaya. LOL, anak dara la sangat. hahaha

Keadaan Pada Waktu Pagi Di Rusia, Seorang Tuan Dan Haiwan Peliharaan (4 Gambar)

Di negara kita, orang biasa bawa anjing keluar jalan pada waktu pagi tetapi bukan di Rusia. This is RUSSIA!

Hiasan Kek Kreatif

Penat2 buat tapi tak leh makan... baik tak yah buat.. heheheheh..... (ye ke??)

LIMOSIN MEWAH PALING KPOP (12 GAMBAR)


Equus byHermès. Ianya kerjasama Hyundai dengan syarikat pengeluar barangan kulit terkenal dari Perancis Hermès. Kemasan dalaman Hyundai Equus digantikan dengan kulit buaya dan ruangan penumpang direka untuk kelihatan lebih mewah. Equus Hermès diperlihatkan secara rasminya di Pameran Kereta Seoul. kenderaan konsep ini mensasarkan pembelian dari golongan kaya di Gangnam dan Dubai.


#Kereta hanya untuk golongan elit

Pilihan-pilihan rumah idaman

Inverted house (rumah terbalik)





hehe, amacam? aduh, jenuh fikirkan rumah macam ni... korang nak ke rumah mcm ni? ni adalah contoh manusia yang dah tak tahu kot cara nak ngabiskan duit diorang.. so diorang g lah buat rumah inverted mcm ni ... pelik sungguh.. boring dah dok umah yang normal, jadi nak satu kelainan. hehe... kalau korang nak kelainan jugak, jom, cari arkitek yang leh wat rumah mcm ni! :)

Pendrive Dari China Yang Canggih..


Satu benda menarik untuk dikongsikan dari tanah besar China. Semestinya barang tiruan/palsu. Jika sebelum ini kami pernah update mengenai HDD yang dalamnya adalah pendrive, apa pula yang mereka letak dalam pendrive?


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
© Pen Canggih All Rights Reserved