Menakjubkan! Bagaimana Bebola Api Ini Berada Di Udara? (8 Foto)

Apabila kita melihat bebola api seperti gambar di bawah ini sudah tentu ia adalah hasil dari satu letupan yang kuar. Sama ada ia dihasil melalui bom ataupun sebagainya. Seorang lelaki yang dikenali sebagai Geoffrey H. Short telah menghasilkan karya seni berupa gambar letupan yang berlaku di udara sempena majlis graduasi beliau di Elam School of Fine Arts, University of Auckland. Sejak dari itu, beliau terus aktif menghasilkan beberapa siri gambar yang hebat. Projek terbaru beliau yang dikenali sebagai “Towards Another (Big Bang) Theory” telah dihasilkan dengan bantuan pakar special effect unutk menghasilkan letupan di udara. Jom kita lihat hasil kerja beliau.


Konsep Basikal Terbang Dari Czech Republic (4 Gambar)

Tiga syarikat dari Czech telah melakukan kerjasama untuk membangunkan konsep basikal terbang. Basikal ini telah berjaya melakukan ujian terbang selama 5 minit. Basikal ini menggunakan 6 batteri untuk diterbangkan namun ia tidak mampu untuk membawa manusia jadi patung digunakan semasa ujian dilakukan. Basikal ini masih dalam pembangunan dan ciri-ciri keselamatan pada basikal ini masih belum dipasang. NICE!


Pelik! Kerusi Ini Dicipta Dengan 2 Batang Kaki Sahaja

Kebiasaannya kita melihat kerusi didatangkan dengan sokongan empat batang di bahagian bawahnya. Namun terdapat syarikat yang dikenali sebagai Duffy London merupakan pakar dalam menghasilkan beberapa jenis perabot asli seperti yang pernah ditunjukkan dahulu iaitu Swing Table dan Woodsman Axe Coffee Table. Kerusi Bayang-Bayang ini pada awalnya kelihatan seperti sebuah kerusi yang menentang hukum graviti iaitu mampu berdiri tegak dengan hanya menggunakan 2 batang kaki kerusi di bahagian hadapan.