POLIS FILIPINA MENANGIS SEMASA MENENTANG DEMO (4 Gambar)

Seorang Polis FRU,Joselita Sevilla di Filipina menangis semasa menentang dengan perisai serta baton. Dia sempat memberitahu kepada kumpulan protes yang dia adalah seorang polis dan hanya menjalankan tugasnya. Itu adalah tugas menentang protes yang pertama. Yang menakjubkan kumpulan protes itu berhenti dan memberi dia semangat untuk terus menjalankan tugasnya.


Enjin Roket Teknologi Tinggi Yang Mampu Bawa Manusia Ke Angkasa Dalam 15 Minit

Reaction Engines, iaitu sebuah teknologi yang boleh membantu mempercepatkan pesawat yang sedia ada sehingga mencapai lima kali ganda lebih laju dari kelajuan bunyi. Dengan teknologi, ia di katakan dapat membawa manusia hingga ke stratosfera Bumi hanya dalam masa 15 minit. 

Hantu Pesawat 401 Eastern Airlines, 29 Disember 1972 (4 Gambar)

Malam 29 Disember 1972, penerbangan pesawat 401 Eastern Airlines berlepas dari Lapangan Terbang New York menuju Miami, membawa 163 penumpang bersama 13 orang krew.


Pesawat jenis jet Tri-Star (Lockheed L-1011) itu baru empat bulan beroperasi. Dipandu oleh juruterbag berpengalaman, Kapten Robert Loft dibantu juruteranya, Donald Repo.

Tetapi, pesawat itu mengalami masalah apabila rodanya tidak berfungsi. Loft dan Repo bertungkus-lumus cuba membaiki kerosakan. Belum sempat diatasi, pesawat itu menjunam ke kawasan berpaya, tersasar lebih 30 kilometer dari landasan Miami.

BUDAK 9 TAHUN MASUK TURKI MENGGUNAKAN PASSPORT PALSU (3 Gambar)


Seorang budak perempuan berusia 9 tahun berjaya memasuki Turki dengan hanya menggunakan pasport mainan di mana pasport berkenaan hanya mempunyai foto identiti berupa patung unicorn (haiwan bertanduk satu).

JALAN SUPER BAHAYA VERSI PENDALAMAN CHINA (8 Gambar)

Ini adalah satu-satunya jalan untuk keluar dari pedalaman sekiranya penduduk sini ingin pergi sekolah atau urusan seharian. Ini agak pffffffffffff jika dibandingkan negara kita, cikgu yang terpaksa naik sampan untuk ke sekolah. 

Kapal Persiaran Mewah Milik Billionaire Misteri Dari Malaysia

Kalau dah kaya, harta berlemon-lemon, nak beli apa pun boleh. Apa nak kesah?

Budak Peroleh Pendapatan RM8juta Hasil Karya Lukisannya



Budak Peroleh Pendapatan RM8juta Hasil Karya Lukisannya | Seawal usia 10 tahun ini sudah peroleh pendapatan RM8juta, sudah pasti anda berasa hairan akan kemahiran yang dimilikinya.

Perompak Sempat buatkan Susu Dan Tidurkan Bayi Ketika Merompak



Tangisan bayi di rumah mangsa rompakan di Serpong, Tengerang Selatan sebulan yang lalu, ternyata berupaya melembutkan hati seorang daripada perompak itu, yang bertindak menyediakan susu dan menimang bayi itu sehingga dia tertidur kembali.

Tengkorak Kepala Gergasi Naga Di Pantai (4 Gambar)

Tengkorak naga buatan manusia yang super cool, agak creepy bila waktu malam.


TEMPAT DUDUK DARI MESIN BASUH YANG DIKITAR SEMULA (11 GAMBAR)

Mesin basuh ialah sebuah keperluan untuk setiap isi rumah moden. Seorang jurureka perindustrian dari Jerusalem Israel menghasilkan 3 rekaan tempat duduk dari sebuah mesin basuh front load yang dikitar semula. Sangat kreatif! 


MOTOSIKAL GENTIAN KARBON DAN KEVLAR (14 GAMBAR)

Renard GT buatan syarikat Renard yang berasal dari Estonia. Renard GT mempunya kasis yang diperbuat daripada gentian karbon dankevlar. Sistem gantungan hadapan juga dibina menggunakan bahan yang sama. Enjin1200 CC dengan 130 kuasa kuda. Harga sebuah Renard GT bermual dari USD 96 000 (RM 306 000) sebuah.

ARMOR, all carbon and cevlar.

Beza Saiz Dalam Iklan VS Saiz Makanan Sebenar (7 Photos)

Bila kita tengok iklan, terliur kita nak makan dan selalu risau macam mana nak makan sebab besar sangat dan banyak e.g. Big Mac. Tetapi dalam realiti semuanya adalah berbeza. Saiz dan rupa bentuk memang lain dan tak besar pun seperti dalam iklan. Dan Dressing kadang2 pun tak betul, sos sini sana dan mengalir di tepi pula. Aduh!!

Antara Ular Yang Paling Berbisa Di Dunia

#Dibawah aku senaraikan beberapa ular yang paling berbisa di dunia.
Jika anda jumpa salah satu ular di bawah, what will you do?

Ini adalah PEMIKIRAN sesetengah LELAKI (5 Photos)

Ini apa sesetengah lelaki akan fikir dalam hidup mereka. Setuju????

KOC TIDUR UNTUK KERETAPI HALAJU TINGGI JEPUN (13 GAMBAR)

Kereta Shinkansen memang keretapi yang sinonim dengan Jepun. Kereta "peluru" ini boleh memecut sehingga 320 kilometer sejam. Jiyukukan ialah konsep gerabak tidur Shinkansen masa hadapan. Apabila L0, model Shinkansen terkini mula beroperasi pada tahun 2016, ia mampu memecut sehingga 581 kilometer sejam. Central Japan Railway Company pemilik Shinkansen mahu keretapi mereka memberikan keselesaan setanding kabin kapal terbang. 

Dengan kabin yang lebih selesa mereka berharap lebih ramai penumpang akan memilih menaiki Shinkansen untuk perjalanan melebihi 1000 kilometer di dalam Jepun. Jiyujukan ialah konsep gerabak tidur yang dihasilkan oleh Marco Peter dari Umea Institute of Design Sweden. Setiap gerabak memuatkan 44 pod tidur dan 4 bilik mandi. Marco mendapat inspirasi rekaan Jiyukukan dari hote kapsul yang popular di Jepun. 

KAPAL PENGUMPUL TUMPAHAN MINYAK YANG BOLEH TERBELAH DUA (14 GAMBAR)

Kapal dalam kelas Bottsand ialah kapal pengumpul tumpahan minyak yang digunakan oleh tentera laut Jerman sejak 1984. Badan kapal boleh dibelah menjadi dua dan terbuka sebanyak 65 darjah. Tumpuhan minyak kemudian di salurkan kedalam tangki pengumpul dengan kapasiti 790 meter padu. Bottsand mempunyai sistem penapisannya sendiri yang mampu mengasingkan minyak dari air yang disedut. Kapasiti tangki pengumpulnya kecil kerana Bottsand direka untuk kegunaan mengawal tumpahan minyak yang berlaku pada persisiran pantai Jerman. Buat masa ini hanya dua buah kapal kelas Bottsand dibina. 

SEDIH PELARIAN ROHINGYA BERPUASA DI DALAM KEM TAHANAN (12 GAMBAR)

Bumi Myanmar masih bergolak dan ribuan etnik Rohingya dibunuh oleh pengganas Buddha dan tentera Myanmar kerana agama yang mereka anuti. Pemusnahan etnik Rohingya sudah berlarutan lebih dua dekad tanpa ada penyelesaian. Bagi menyelamatkan diri mereka terpaksa menjadi pelarian dan menyeludup masuk secara haram ke negara jiran. Di Katchanaburi Thailand terdapat sebuah kem tahanan pelarian Rohingya. Mereka dipenjara kerana memasuki Thailand secara haram. Inilah cara mereka menjalankan ibadah puasa ketika bulan Ramadan. 

MCDONALDS EDISI MYANMAR YANG SUPER CREPPY (12 GAMBAR)

Myanmar ialah sebuah negara yang mempunyai kerajaan junta tentera. Di negara ini tidak ada restoran makanan segera barat seperti McDonalds ataupun KFC. Selama bertahun lamanya vakum restoran makanan segera ala barat diisikan oleh syarikat tempatan. Marilah ke Wonderful Fast Food and Bakeryyang terletak di Yangon. Ianya restoran makanan segera ala barat yang aneh, kelakar dan juga creepy.

Watak kartun Donald Duck dengan logo McDonalds terbalik dijadikan maskot. Creepy! Paling best di restoran ini tidak ada burger. Yang ada cuma menu makanan western yang terhad dan makanan tempatan yang di "fast food" kan.

RUMAH BURUNG CETAKAN 3D (11 GAMBAR)

Mari paparkan lagi barangan yang dihasilkan menggunakan teknik cetakan 3D.Makerbot, syarikat yang menghasilkan mesin cetakan 3D mereka sendiri mengadakan pertandingan menghasilkan rekaan rumah burung. Mereka menerima 160 penyertaan dari seluruh dunia untuk pertandingan mereka ini. Pemenang ialah rekaan rumah burung berbentuk rumah mini di bawah. Very cool. Tetapi terdapat juga rekaan aneh seperti rumah burung berupa lubang zip seluar manusia dan kamera CCTV. Kesemuanya kreatif. 


KAD JEMPUTAN KAHWIN YANG FAM SUKA

Kreatif sebenarnya kad kahwin macam ini




Laporan asal Twitter @SyafiqNawi

HOTEL BERBENTUK 3 PATUNG GERGASI (11 GAMBAR)

Hotel Tianzi ialah hotel yang unik di Hubei China. Ia dibina untuk kelihatan seperti Fu Lu Shou. Fu Lu Shou ialah konsep fahaman Taoist yang memberikan kehidupan yang baik. Fu (Rezeki yang baik) Lu (Kemakmuran) dan Shou (Panjang Umur). Hotel setinggi 45 meter ini siap dibina pada tahun 2001 dan mungkin penghuninya akan mendapat kehidupan yang baik. 

TANDAS DIUBAHSUAI MENJADI APARTMEN BAWAH TANAH (16 GAMBAR)

Tandas awam lama di London yang kini sudah diubahsuai menjadi sebuah apartmen bawah tanah. Tandas ini terletak di Crystal Palace dan dibina pada tahun 1929 sebelum ditutup pada tahun 1980an. Ianya kini menjadi apartmen mini sebesar 600 kaki persegi milik Laura Clark yang bekerja sebagai seorang arkitek. Beliau menemui tandas terbiar ini pada tahun 2008 dan terus terlintas untuk mengubahnya menjadi sebuah apartmen. Selepas membelanjakan GBP 65 000 (RM 317 000) untuk mengubahsuainya, Laura kini memiliki antara apartmen paling unik di kota London. Nice


POSTER MENGGALAKKAN MEMBACA

Dunia akan lebih bagus jika masyarakat lebih banyak membaca. 

Fakta : Keperluan VS Kehendak Remaja Sekarang

Siri ilustrasi ciptaan Erin Hanson ini mengingatkan anda tentang perkara yang penting di dalam kehidupan anda. Motto beliau ialah,

Most people “want” everything, but they only “need” enough to survive.

Evolusi Kamera Dari Dahulu hingga Sekarang (Infographic)

Jom kita tengok infographic kat bawah ni mengenai evolusi kamera dari zaman dahulu hinggalah ke sekarang..Semakin hari semakin canggih.. Tak tau la masa depan macam mane pulak.. Layan~

FERRARI 4WD UNTUK YANG BEKELUARGA (16 GAMBAR)

Ferrari FF ialah kenderaan 4WD dengan 4 tempat duduk dari Ferrari. Kenderaan ini bolehlah digunakan oleh mereka yang berkeluarga. Ia dlengkapi enjin 6.3 liter dengan 651 kuasa kuda. Ferrari FF mampu memecut sehingga 351 kilometer sejam. Bahagian atapnya pula diperbuat daripada kaca dan bahagian penumpang pula dilengkapi sistem audio visual. Harga FF paling asas bermula dari USD 302 000 (RM 964 000) sebuah. Sila kumpul duit!

LAGI JENAMA-JENAMA PENIRU DARI SELURUH DUNIA (13 GAMBAR)

Ini barang super copy...

KAFE NAZI DI INDONESIA (15 GAMBAR)

Soldatenkaffee ialah kafe bertemakan Nazi yang terletak di Paskal Hypersquare Bandung. Kafe ini medapat perhatian dunia kerana dikatakan memaparkan Swastika dan logo SS. Akibat dari reaksi negatif media dunia, kafe yang sudah dibuka sejak 2011 ini diarahkan tutup oleh pihak berkuasa tempatan. Ini baru rare!


INILAH MAKSUD DENDAM KESUMAT SEBENAR

Poorly Drawn Dinosour. Komik mereka kelakar. Silalah jenguk kalau nak hiburkan hati yang lara

BEBERAPA FAKTA MENARIK DARI FILEM KEGEMARAN ANDA

Fakta untuk kaki wayang!

LIF BERPUTAR YANG COOL

Di St Louis Missouri terdapat monumen yang diberi nama St Louis Gateway Arch. Monumen gerbang gergasi ini dibina bagi mengiktiraf St Loius sebagai bandai pintu gerbang pembukaan bahagian barat benua Amerika Utara. Gerbang setinggi 190 meter ini dibina pada tahun 1963 dan direka oleh Eero Saarinen. Ianya siap sepenuhnya pada tahun 1965 dan bagi membawa pelawat ke puncak gerbang, sebuah sistem lif yang unik digunakan. 

Lif untuk gerbang ialah sebuah pod berbentuk bulat dan berputar seperti sebuah roda Ferris. Setiap pod mampu memuatkan 5 orang pada satu-satu masa dan bergerak pada landasan yang dibina di dalam gerbang. Lapan buah pod ini akan bergerak pada satu-satu masa dan perjalanan naik mengambil masa lebih kurang lima minit. 


TANDAS PALING UNIK DI SANDAKAN

Tandas yang terletak di Sandakan ini mempunyai senarai harga yang entahpape.



Laporan asal Twitter @Toyk_Hakim

AFGHANISTAN 60 TAHUN YANG LALU (15 GAMBAR)

Gambar Afghanistan sekitar 1950an. Nampak tak banyak perubahan, and lagi sadis tahun 50an lagi baik keadaannya dari sekarang. sad

KANDANG KUDA DIUBAH SUAI MENJADI RUMAH (15 GAMBAR)

Sebuah kandang kuda diubah menjadi sebuah rumah 3 bilik. Manor House Stables terletak di Winchester England. Kerana kandang kuda ini tersenarai sebagai bangunan bersejarah, kebanyakkan struktur asal kandang kuda dikekalkan. Siapa sangka, sekarang takda alasan tak boleh miliki sebuah rumah!

Keluarga Terlalu Miskin, Terpaksa Tinggal di dalam Kawasan Perkuburan Sekitar Filipina (5 Gambar)

Di Filipina, kadang-kadang orang miskin di sekitar pedalaman Navotas terpaksa tinggal di dalam kawasan perkuburan. Menurut seorang penduduk di sini, Ramos menyatakan ramai telah membesar di sini dan mereka tidak merancang untuk berpindah. Ini kerana mereka langsung tidak mampu untuk membeli atau menyewa mana rumah. Komuniti di sini dipanggil Bagong Silang dan terdapat 600 buah keluarga tinggal di dalam kawasan perkuburan ini sahaja. Belum ini termasuk kawasan perkuburan yang lain. Kanak-kanak pula bermain di atas kubur orang lain dan yang tua pula lepak di dalam kawasan perkuburan.

#Filipina dan Piliphin  sama ke dak?

Hadiah Paling Sesuai Untuk Mereka Yang Bencikan Bos (7 Gambar)

#Perlukan hadian untuk bos? Cuba pilih di bawah. Perfect untuk bos yang miang. keh keh keh

PENEMUAN MAKHLUK ASING DI AFRIKA SELATAN (3 Gambar)

Makhluk ini ditemui di Nature's Valley, Afrika Selatan. Ianya menjadi terkenal kerana orang ramai menganggapnya sebagai 'alien' kerana rupanya. Namun sebenarnya ianya adalah anak baboon, dan keadaannya begitu kerana ibunya masih membawanya untuk 3-4 minggu selepas anaknya mati. 

Poster - Poster Filem Yang Terbaik Pernah Dihasilkan (13 Gambar)

Nadi sesebuah filem adalah poster, trailer, pelakon, jalan cerita dan keunikkan filem tersebut diolah. Namun, poster adalah element yang kuat untuk menarik perhatian para penonton. Gambar dibawah adalah antara hasil poster yang boleh dkatakan berjaya.


REKAAN BUNGKUSAN KONDOM YANG KREATIF (9 GAMBAR)

Ini ialah rekaan bungkusan kondom yang bertemakan filem, siri TV dan tajuk lagu olehBenedetto Papi. Haha.


HOTEL BERBENTUK KAPAL PERSIARAN (18 GAMBAR)

Sun Cruise Resort, sebuah hotel berupa kapal persiaran yang dibina di atas bukit. Tidak seperti Benson Ford House, Sun Cruise hotel tidak dibina dari sebuh kapal persiaran sebenar. Hotel ini terletak di Jeongdongjin dan mempunyai 211 bilik. Selain itu ia turut mempunyai sebuah driving range pada buritan kapal. Harga penginapan semalam bermula dari Yuan 80 000 (RM 225) . 


ALAT MUZUK YANG DIPERBUAT DARIPADA SENJATA API (7 Gambar)

Untuk memberikan kesedaran tentang bahayanya penggunaan senjata api di kalangan orang awam, Pedro Reyes, seorang artis dari Mexico City memberikan makna dan fungsi baru untuk kira-kira 6,700 senjata api yang dirampas daripada perang antara kartel dadah. Senjata-senjata api tersebut sepatutnya ditanam sebagai cara untuk melupuskannya.


Dalam projek seni beliau yang digelar 'Imagine', Reyes bekerjasama dengan enam orang pemuzik selama dua minggu untuk menghasilkan 50 instrumen muzik daripada senjata api tersebut sebagai cara untuk memberikan kesedaran tentang keganasan yang berlaku di Mexico.

Senjata api tersebut telah dipotong, dikimpal dan diubah menjadi instrumen muzik yang boleh dimainkan.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
© Pen Canggih All Rights Reserved