RESORT "PERKHEMAHAN" MEWAH DI AUSTRALIA (13 GAMBAR)

Perkemahan jarang kita kaitkan dengan kemewahan. Bila berkemah kita selalunya bertilamkan lantai hutan dan berbantalkan lengan. Tetapi jika anda mahukan pengalaman berkhemah secara mewah anda boleh pergi ke Longitude 131 di Australia. Ianya terletak di dalam Taman Negara Uluru-Kata Tjuta dan terdiri dari 15 "khemah" mewah. Anda dapat menikmati pemandangan indah Ularu Rocksdan menghirup udara yang bersih tanpa penceramaran.  Harga penginapan semalam bermula dari AUSD 2070 (RM 6621). 

Cruise Mewah Terbiar Kini Menjadi Tarikan Pelancong (10 Gambar)

Kapal Cruise World Discoverer telah dibina pada 1974. Selepas 25 tahun, kapal ini telah tenggelam di pesisiran pantai Pulau Solomon kerana dibiarkan di situ tanpa beroperasi. Kapal ini juga dikatakan langsung tak ada sebarang kerosakan tetapi ianya tak digunakan. Kini lokasi kapal ini menjadi tarikan pelancong yang datang ke situ.

Gambar Ahli Kerajaan China memeriksa jalan hanyalah PHOTOSHOP!! (10 Photos)

Kelihatan tiga orang ahli kerajaan China tengah menunjuk-nunjuk jalan di Barat China. Tetapi kalo diperhatikan betul-betul, orang yang tidak pernah memakai komputer juga boleh bezakan yang gambar itu adalah FAKE!!! Ramai rakyat China telah merungut dengan propaganda kerajaan mereka selepas melihat gambar PHOTOSHOP yang FAIL!!..Entah siapa yang buat dan edit gambar itu..memang tak patut jadi designer...

Gambar Original

TAMAN TEMA ONE PIECE, NARUTO DAN DRAGONBALL (11 GAMBAR)


Jika anda seorang MANGA sila simpan duit dan pergi ke Tokyo Jepun bulan Julai yang akan datang. Taman tema J-World Tokyo akan dibuka dan ianya merupakan taman teman untuk 3 Manga terkenal Jepun iaitu One Piece, Naruto dan Dragonball. J-World Tokyo ialah taman tema yang dibuka oleh Shonen Jump untuk pembaca manga-manga legendary ini. Anda boleh menaiki kapal Monkey De Luffy, memasuki rumah hantu Uzumaki Naruto dan menentang Fliza virtual bersebelahan Sun Goku. Ianya terletak di Sunshine City’s World Import Mart Building diIkebukuro. 


#Shut up save your money!

Cara Kitar Semula Kasut/Selipar Buruk Di Afrika (6 Gambar)


Setiap hari berjuta orang akan membeli kasut atau selipar. Kita tahu plastic sangat susah untuk diuraikan, paling awal pun mengambil masa 5000 tahun. So dari buang kenapa tak kitar semula? Di bawah merupakan cara orang afrika ktiar semua dengan bajet yang murah.


MESIN LAYAN DIRI DIET COKE YANG COOL (15 GAMBAR)


Bagi mempromosikan minuman Diet Coke di Perancis, Coke menggunakan khidmat syarikat pengiklanan Ogilvy and Mathers bagi menghasilkan mesin layan diri Diet Coke "terkurus" dunia. Mesin layan diri ini kemudiannya diletakkan di tempat dimana biasanya mesin layan diri tidak dapat diletakkan.


Kisah Tukang Rasa Makanan Adolf Hitler Yang Dirogol 14 Hari Tanpa Henti (4 Gambar)





Beberapa bulan setelah ulang tahun nya yang ke-95, wanita yang juga merupakan seorang janda tanpa anak ini menceritakan kisah sedihnya itu pada seorang wartawan tempatan di Berlin. Rasanya tak mungkin kita terbayang sekiranya kita hidup pada zaman Adolf Hitler sedang berkuasa ketika itu. Setiap hari dipenuhi dengan ketakutan, terutamanya bagi tukang rasa makanan untuk diktator Jerman ini. Sekiranya makanan yang akan diberikan kepada Hitler mengandungi racun, maka si tukang rasa makanan itu dululah yang akan maut.

Keadaan Dalam Telefon 'Ciplak' iPhone Buatan China (8 Gambar)


Seriously nampak super bodoh tapi masih ramai yang tertipu. Mari jadi penggunan yang bijak.


Pelagak Ngeri Mati Ketika Melakukan Aksi Pecah Rekod Dunia


Pemegang rekod dunia, Sailendra Nath Roy, 50, meninggal dunia ketika cuba menyeberang Sungai Teesta di Darjeeling menggunakan rambutnya yang diikat di zip wire.

Roy, dikatakan tergantung di udara selama 25 minit selepas rambutnya terlekat pada roda zip wire itu pada paras 10,000 kaki dari permukaan sungai.

Ketika cuba melepaskan diri, Roy dikatakan telah mengalami serangan jantung dan meninggal dunia. Kejadian itu disaksikan oleh 1,000 orang. Namun mereka tidak menyedari Roy berdepan dengan masalah kerana ketika itu keadaan bising dengan sorakan dan tepukan daripada orang ramai. 

Roy dibawa ke hospital selepas 45 minit, namun dia disahkan meninggal dunia. Menurut saksi, ketika kejadian, tidak ada kakitangan pengurusan bencana atau polis yang ditempatkan diri di situ.

Roy merupakan pemegang Guinness World Record kerana berjaya bergerak paling laju pada jarak 270 kaki dengan zip wire diikat pada tocang rambutnya. Dia juga pernah menarik keretapi di Darjeeling dengan menggunakan rambut pada jarak 2.5 meter, tahun lepas.

EVOLUSI BAJU ZIRAH IRON MAN YANG DIPAKAI TONY STARK (14 GAMBAR)


ron Man 3 ialah filem yang cool. Kita dapat melihat Iron Man menentang penjahat. Paling best ialah pada bahagian akhir dimana puluhan baju Iron Man baru dan lama bertarung secara besar-besaran. Di bawah merupakan beberapa koleksi Iron Man 


JAM MEWAH EDISI FERRARI (12 GAMBAR)


Hublot ialah jenama jam yang sinonim dengan kemewahan. Ferrari pula sinonim dengan kenderaan mewah berprestasi tinggi. Apabila dua syarikat ini bergabung terhasillah Hublot LaFerraria. Kasis jam diperbuat dari titanium dan nilam digunakan sebagai kaca hadapan. Jam ini juga memegang rekod sebagai jam yang mempunyai kuasa simpanan paling lama di dunia iaitu 50 hari. Hari 50 jam edisi terhad ini akan dihasilkan dan setiap satunya dijual pada harga USD 300 000 (RM 900 000). 


NeverWet, Spray Untuk Membuatkan Permukaan Kalis Air [Video]


Satu spray yang dihasilkan dari silikon telah dicipta untuk menghasilkan permukaan yang kalis air. NeverWet atau dikenali sebagai Superhydrophobic bertindak menghalang air dan cecair lain dari membasahi permukaannya. Spray ini juga dapat digunakan pada kasut dan telefon bimbit untuk membuatkannya kalis air.

Wanita Yang Tidak Memotong Kuku Selama 19 Tahun (5 Gambar)


Penyanyi yang bernama Chris ‘The Duchess’ Walton tiba dengan bergaya dengan kukunya yang panjang di Lapangan Terbang LAX di California. Penyanyi tersebut telah berhenti memotong kukunya sejak 19 tahun lalu. Beliau telah diiktiraf sebagai wanita yang mempunyai kuku terpanjang di dunia oleh Guinness Book Of Record. 

Cara Paling Malas dan Murah Untuk Kekal Kurus dan Sihat




Seperti semua tahu, semua orang mahu sihat. Tidak perlu berbelanja mahal beli alatan gim, buat kolam renang dan sebagainya. Apa yang perlu cuma mengenali kebiasaan kita dan sedikit kemahuan untuk kekal kurus dan sihat. Kali ini saya nak kongsi (saya jumpa tips ni dari sebuah blog) cara kekal kurus dan sihat dengan cara yang paling murah..

Benarkah Pencipta Kamera Adalah Orang Islam? (Menarik!)


Benarkah Pencipta Kamera Adalah Orang Islam? (Menarik!) | Pada zaman sekarang, sebut sahaja kamera, sudah tentu kita akan terbayang tentang kamera jenis DSLR. Inilah yang menjadi kegilaan masyarakat sekarang. Biarpun harganya mencecah ribuan ringgit, ada yang sanggup mengikat perut semata-mata untuk memenuhi impian hobinya. Persoalannya, siapakah sebenarnya yang mencipta kamera ini? Adakah benar pencipta kamera ini sebenarnya adalah orang Islam? Jom baca artikel di bawah ini.
Akhbar terkemuka di UK, The Independent pada edisi 11 Mac 2006 pernah menyiarkan sebuah artikel yang sangat menarik bertajuk ”Bagaimana para perekacipta Muslim mengubah dunia.” Akhbar tersebut menyenaraikan sekitar 20 penemuan penting yang mampu mengubah peradaban umat manusia, salah satunya adalah penciptaan kamera obscura.
kamera1

Muka Budak ini Menjadi Terkenal Seluruh Dunia


Semua orang tak tahu nama dia (Siapa Tahu sila bagitahu ye?) tetapi muka Budak Asia ini telah menjadi Meme dari satu kawasan ke satu kawasan. Budak ini hanya meletakkan gambarnya di internet tanpa disedari ramai orang menggunakan muka dia dan membentuk pelbagai gambar yang lain pula. Memang lawak la tetapi ada juga rasa kesian dengan budak ini. Mesti dia trauma dengan internet dah. 

ANGELINA JOLIE MEMBUANG KEDUA BELAH BUAH DADA BAGI MENGELAKKAN KANSER


Pelakon terkenal Angelina Jolie mengumumkan beliau sudahpun menjalani pembedahan membuang kedua-dua belah buah dada beliau bagi mengurangkan risiko mengidap kanser payudara. Dalam artikel yang ditulis oleh beliau di New York Times hari ini, Angelina berkata beliau diberitahu pihak doktor beliau mempunyai 87% kebarangkalian mengidap kanser payudara dan 51% kebarangkalian mengidap kanser ovari. Ini adalah kerana beliau didapati membawa gen BRCA1 yang mengakibatkan kedua-dua kenser ini berlaku di kalangan wanita. 

[Video] Sambutan Hari Jadi Yang "Membakar" Kejantanan


Iklan Billboard Yang Sangat Besar Dan Cool!


Kepada yang tidak tahu, billboard itu adalah iklan bercetak yang sangat besar biasanya terpampang di tepi-tepi jalan mahupun bangunan dan sangat menarik perhatian. Ia biasa digunakan untuk meyampaikan maklumat dan menarik perhatian orang yang sedang lalu lalang. Post kali ini kami ingin kongsikan billboard yang sangat kreatif dan pasti dapat menarik perhatian anda. 

Billboard

Inilah Dia Shaolin Soccer Yang Sebenar


Benarkah shoalin soccer ini benar-benar wujud di dunia ini? Terdapat beberapa keping gambar menampakkan mereka iaitu shoalin sedang berlatih bola sepak.
Adakah anda salah seorang peminat filem Shaolin Soccer ? Jika ya, mungkin anda pernah berangan apakah yang akan jadi sekiranya team Shaolin Soccer ini benar-benar wujud di dunia ini. Sudah pasti mereka akan terkenal, lebih terkenal dari pemain Manchester United mungkin :p. Tambahan pula mereka juga bakal menjuarai Piala Dunia jika mewakili negara mereka sendiri. Namun itu hanya fantasi sahaja dalam sebuah filem. Jom lihat gambar di bawah ini.

RUMAH PEMINAT STAR WARS SEBENAR (15 GAMBAR)


Rumah di bawah dimiliki oleh bekas presiden kelab peminat kipas susah mati Star Wars Amerika Utara. Rumah agam ini dilengkapi teater filem dengan sistem audio THX, puluhan patung berskala sebenar watak Star Wars dan memoribilia. 



Laporan asal Visboo

Saintis Korea Berjaya Cipta Kamera Tembus Pandang


Hasrat manusia ingin melihat objek yang tidak terlihat dengan mata kasar, nampaknya kini sudah menjadi kenyataan. Korea Selatan baru-baru ini berjaya membangunkan kamera tembus pandang yang dapat menerobos baik bahagian dalam baju mahupun objek di dalam kabus dan terlindung. 

Cosplay Cantik Dan Seksi Selepas VS Sebelum Yang NGERI (4 Gambar)


Kecantikkan itu bukan satu pengukur untuk dapatkan cinta, jika nafsu anda naik sila fikir dalam-dalam, adakah anda GAY?


Penjara Yang Telah Membunuh Lebih 40 Juta Banduan (9 Gambar)


Amerika Syarikat boleh 'berbangga' dengan Alcatraz yang dikenali sebagai penjara paling seram di dunia atau Brazil dengan Penjara Carandiru sebagai penjara terkejam masa kini yang pernah menelan banyak korban banduan dalam rusuhan besar suatu ketika dulu. Namun Rusia (dahulu Kesatuan Soviet) mempunyai penjara yang paling mematikan di dunia, iaitu Glavnoe Upravlenie Lagerei (Penjara Gulang).

Gambar Itik Dengan Fesyen Rambut Yang Menarik Dan Kelakar

Kali ini kami ingin kongsikan gambar-gambar itik dengan gaya rambut yang unik dan menawan pulak. Tak pasti sama ada semula jadi atau hasil kerja manusia.

Itik bersanggul .. Pergh

Gempar!! Bill Gates terpaksa menyimpan duit untuk beli kereta baru




bill gate hanya memerlukan masa beberapa second untuk membeli Lamborghini....

gambar yg xde pe2 tu menunjukkan dia wait la....

kira kite scroll sampai bwh dia dah dapat beli la Lamborghini

9 Iklan di dunia yang menarik

Iklan adalah setiap bentuk komunikasi yang dimaksudkan untuk memotivasi seseorang pembeli berpotensi dan mempromosikan penjual suatu produk , dan untuk mempengaruhi pemikiran pelihat . Semakin menarik rupa iklan tersebut semakin ramai akan menerima product tersebut . Mari kita lihat antara-antara iklan menarik di seluruh dunia .


[Video] Mari Lihat Sendiri Cara Orang Buta Sediakan Makanan Sendiri



Mari Lihat Sendiri Cara Orang Buta Sediakan Makanan Sendiri. Kadang-kadang orang dengan penglihatan nak masak pun tak pandai apatah lagi bila kita tanya pasal orang buta. Memang kesian tengok mereka yang buta ni apabila nak sediakan makanan. Mereka terpaksa sentiasa peka dengan bunyi atau bau untuk memastikan masakan mereka masak atau tidak. Mari lihat sendiri seorang buta memasak burger dan french fries. Di dalam video adalah Tommy Edison yang terkenal dalam Youtube dengan video dia merakamkan isu-isu kehidupan sebagai seorang buta. Untuk episod kali, ini dia telah menyentuh isu 'Memasak' bagi seorang buta.


Patung Sekarang Yang Seakan Manusia!

Peralatan yang moden pada hari ini menyebabkan manusia boleh mencipta apa sahaja yang begitu seni dan halus termasuklah mencipta patung manusia yang seakan-akan hidup. patung tersebut mempunyai silikon yang seakan kulit manusia jika disentuh, dan eksperesi patung tersebut benar-benar hidup.

#Maybe they can create soul? Who know~

PERMAIDANI "KULIT MANUSIA" (6 GAMBAR)


Apakah terjadi jika kulit manusia dijadikan permaidani seperti kulit singa, harimau dan beruang? Inilah yang dilakukan oleh Chrissy Conant melalui karya beliau Crissy Skin Rug. Ianya dihasilkan menggunakan silikon, rambut manusia, getah dan plastik. 


5 Rahsia Di Bilik Hotel Yang Paling Ngeri...


Setiap orang mempunyai pengalaman tersendiri apabila menginap di sesebuah hotel. Ada yang pernah menginap di hotel3 bintang, malah 5 bintang pun ada bergantung kepada kemampuan seseorang itu. Bukan semua hotel, diingatkan bukan semua hotel so jangan percaya 100%, kerana ini adalah sekadar kajian dan tidak semestinya ia berlaku di semua hotel. Kami taknak kena saman.


Sekadar gambar hiasan

PERCUBAAN AWAL HIBRID KAPAL TERBANG DAN HELIKOPTER (15 GAMBAR)


Kesatuan Soviet menghasilkan Kamov Ka-22 Vintokryl (Skru Udara). Pesawat experimental ini dibina pada tahun 1959 untuk kegunaan tentera. 

Tujuan pembinaa ialah bagi memudahkan pengangkutan senjata dan tentera ke kawasan yang sukar untuk kapal terbang mendarat. Pada waktu pembinaan pesawat kargo utama Soviet ialah Antonov An 22 Cub. Vintokryl direka supaya mempunyai keupayaan setanding Cub. Empat buah Vintokryl dibina sebagai protaip dan setiap satunya diperkasakan dengan dua enjin turboprop Soloviev D-25VK 5500 kuasa kuda. Semasa penerbangan percubaan pesawat ini mengalami masalah gegaran yang kronik dan berlaku beberapa kemalangan maut akibat kegagalan sistem kipas utama. Oleh sebab itu projek ini dianggap gagal dan dihentikan pada tahun 1964.

Mancis Berkepala Kartun Yang Sangat Cute (13 Gambar)


Kokeshi Match, set kotak mancis yang dilukis watak kartun pada bahagian kepala ini dihasilkan oleh designer dari Jepun, Kumi Hirasaka.


Kokeshi adalah patung kayu traditional dari Jepun, dan Hirasaka telah melukis kokeshi pada bahagian kepala mancis dengan menggunakan tangan untuk satu pameran. Ianya mendapat sambutan hangat, dan sejak itu beliau telah menghasilkan Kokeshi Match ini secara besar-besaran dan meluaskan lagi watak kartun yang digunakan seperti ayam, khinzir, kucing dan banyak lagi.

Bilik Tidur Tergantung Yang Super OWeSOME (7 Gambar)


Di dalam sebuah apartment sempit yang hanya berkeluasan 538 kaki persegi, pemilik apartment yang terletak di Montrouge, Perancis ini meminta consultation dari ECDM Architects untuk mereka bilik tidur supaya ruang mampu dimaksimakan sebaik mungkin. Bagi ruang apartment yang sempit sebegini, penyelesaian yang dianjurkan oleh arkitek adalah dengan mereka sebuah bilik tidur yang tergantung di bahagian tengah apartment.


Bukan sahaja penyelesaian tersebut mampu memaksimakan ruang, malahan rekaan ini cukup harmoni dengan suasana di sekitar bahagian dalam apartment. Projek yang siap pada tahun 2005 yang lalu ini memang sangat kreatif dan bijak, namun pasti lebih sesuai jika langsir dipasang pada bahagian masuk bilik tidur untuk memberi sedikit privasi.

KERETA "TENAGA PERCUMA" MASA DEPAN YANG GAGAL (12 GAMBAR)


Fascination 2DR ialah antara kereta yang mempunyai cerita yang paling aneh dalam sejarah rekaan kereta. Ianya dihasilkan oleh Highway Aircraft Corp pada tahun 1969 dan diberi jolokon kereta masa hadapan keran bakal menggunakan enjin "kuasa percuma"Edwin Gray. Edwin Gray percaya beliau berjaya mencipta enjin elektrik yang mampu menghasilkan OUTPUT yang lebih tinggi dari INPUT bateri yang menguasainya dengan menggunakan teori "memecahkan atom positif". Kita umum mengetahui mengikut hukum fizik adalah mustahil menghasilkan kuasa yang lebih dari input. 


Kereta Fasciantion 2DR didakwa hanya memerlukan tenaga yang sikit tetapi mampu menghasikan 80 kuasa kuda. Ia juga didakawa akan menyelesaikan masalah pergantungan kepada petrol dan pencemaran alam. Lima buah 2Dr dihasilkan tetapi tidak satupun berjaya dilengkapi dengan enjin free energy Edwin Gray. Akhirnya kereta yang siap dibina diperkasakan dengan enjin konvensional buatan FIAT. Kelima-lima kereta ini masih lagi wujud. Sementara itu pemina teori konspirasi percaya enjin rekaan Edwin Gray masih boleh dihasilkan dan Edwin yang mati pada tahun 1989 dibunuh oleh "kongomerat syarikat minyak dunia". 

CASING TELEFON PINTAR DENGAN PERMAINAN OLD SKOLL PADA BAHAGIAN BELAKANG (10 GAMBAR)


Tetapi Retro Gaming Case rekaan Pure Gear berfungsi sebagai alat permainan masa dulu. Terrdapat permainan guli dan pinball yang diletakkan pada bahagian belakang. Ianya boleh dimainkan ketika bosan. Paling penting boleh main tanpa BATTERY! Apple casing WIN!


Ini Gambar Atau Lukisan? (10 Gambar)


Hasil lukisan photorealist ini dihasilkan oleh Bertrand Meniel dari Perancis, yang hasilnya dianggap sebagai terbaik di dalam bidangnya. Kebanyakan hasil lukisan Meniel banyak berkisar latar belakang di bandar-bandar metropolitan seperti New York, San Francisco, South Beach dan banyak lagi. Jika anda ingin melihat lebih banyak hasil karya beliau, anda boleh lawati Loius K. Meisel Gallery.


Memang serius kelihatan seperti gambar fotografi!

Koleksi Taman Tema Keriangan Yang Telah Ditinggalkan (14 Gambar)


Mari melawat ke taman tema keriangan yang telah ditinggalkan manusia. Mari bersama-sama kita jelajahi dunia penuh pembaziran. FUUUUUU!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
© Pen Canggih All Rights Reserved