COOL - MANGKUK UNTUK IFAG SEBENAR

MisoSoupDesign telah menghasilkan mangkuk ramen anti kesunyian. Mangkuk ramen ini mempunyai tempat di mana sebuah iphone boleh diletakkan. Kini anda boleh makan Menggi sambil layan Youtube.

#Ipong betul!

Rumah Terkecil Di Belgium Dilelong Dengan Harga Setengah Juta (3 Gambar)

ebuah rumah terkecil di Brussels akan dilelong pada 6 Februari ini dengan harga permulaan 146,200 euro (RM596,658).

Rumah lima tingkat berusia berabad-abad itu yang juga bekas kedai perabot mempunyai lebar 2.75 meter manakala tingkat bawahnya pula hanya selebar 1.75 meter.

"Rumah kecil ini terdapat banyak keistimewaannya dan ramai pelancong yang mahu melihatnya," kata Claude Rotsart de Hertaing, seorang pesara yang bertanggungjawab membawa bakal pembeli melihat rumah terbabit.

Rumah itu terletak berhampiran Dataran Grand Place di tengah Brussels dengan tulisan 'La plus petite maison de Bruxelles' (Rumah terkecil di Brussels) tertera di atas pintu masuk kediaman terbabit.

#Kecil tapi MAHAL,

MODIFIKASI KERETA PALING PELIK DI DUBAI (8 GAMBAR)

Di Dubai modifikasi kereta ialah antara benda yang dilakukan oleh orang kaya untuk memberi kelainan kepada kereta milik mereka. Sebuah Nissan Patrol diubahsuai dengan lokasi penumpang dan pemandu diterbalikkan. Kini pemandu duduk di bahagian belakang manakala penumpang duduk di hadapan. Ianya sebenarnya useless tetapi ianya juga original. Mana ada kereta yang seunik ini di dunia.  


COOL : KEYBOARD TERNIPIS DI DUNIA DENGAN KETEBALAN SEKEPING KERTAS (2 Gambar)

Saintis dari Cambridge Silicon Radio telah mencipta satu keyboard ternipis di dunia yang setebal sekeping kertas. 

SERIUS : DUBAI MENJADI PUSAT KELAB BOGEL TERBESAR DI NEGARA ARAB (2 Gambar)

Dubai sememangnya merupakan negara Arab (sebahagian dari UAE), dan juga dengan majoriti penduduknya yang beragama Islam. Namun jangan hairan, jika berjalan-jalan ke pantainya, banyak wanita tengah berjemur dengan—maaf—bahagian atas badannya tanpa mengenakan sebarang pakaian.

COOL : BEKAS MAKANAN YANG FLEKSIBEL SESUAI UNTUK AWEK COMEL (5 Gambar)

Syarikat yang berpangkalan di Norway, iaitu Unikia, sering mengeluarkan barangan yang sangat menarik. Produk terbaru berupa bekas makanan yang dinamakan FoodSkin Compleat itu mempunyai kulit silikon elastik yang mampu memegang sandwich agar tidak terburai. Selain itu, ia juga sesuai untuk digunakan pada mana-mana jenis makanan, dan menjadi nipis apabila kosong.


SERIUS : Ini Adalah Landasan Kereta Api Berkayu Pada Tahun 1901-1908 (3 Gambar)

embinaan yang sungguh mantap dan mampu menampung berat kereta api. salute... 
TOP 10 NEGARA PALING BANYAK ROMPAKAN KERETA

Vroom!

Sejak dua menjak ini Malaysia terutamanya penduduk KL dan JB panik dengan"epidemik" kecurian kereta. Ramai yang emo dengan Polis Di Raja Malaysia yang dikatakan tidak bekerja dengan cukup baik untuk memantau jenayah ini. Persoalannya sekarang benar kah Malaysia negara yang paling bahaya? Mari lihat infografik di bawah dan cari konklusi anda sendiri.


24 Rahsia Disebalik Kentut1. Orang TIDAK JUJUR

YO HOME : APARTMENT MASA HADAPAN? (11 GAMBAR)

Cool Yo!

Seperti entry sebelum ini, kami ada bercakap tentang obsesi kita dengan rekaan masa hadapan. Yo Home ialah konsep rumah masa hadapan dimana ruangan kecil sesebuah apartment boleh digunakan dengan lebih efektik dengan penggunaan perabot boleh lipat. Yo Home ialah ilham Simon Woodroffe, yang juga merupakan pengasas YoTel yang pernah kami paparkan sebelum ini. Seperti Yotel, Yo Home mamaksimakan pengguna ruang yang kecil bagi memastikan ruang apartment800 kaki persegi seolah-oleh mempunyai ruang yang lebih besar. Sebagai contoh katil boleh disimpan diatas siling dan bahagian bawahnya kini menjadi ruang tamu. Tab mandi panas pula disorokkan didalam lantai tandas. Dapur pula boleh disorokkan dari pemandangan orang dengan menutup beberapa panel pada dinding. Konsep ini menarik tetapi mungkin hanya sesuai untuk orang bujang. Kalau dah ada anak kebarangkalian eksiden anak tersepit adalah tinggi.

Kami tak mahu ketawakan konsep ini kerana kami meyedari keluasan rumah mampu milik di Malaysia kini semakin mengecil. Jika gaji anda sekitar RM3000 di Kuala Lumpur apartment beharga RM240 000 sahaja yang mungkin mampu anda miliki. Apartment ini selalunya mempunyai luas kurang 1000 kaki persegi. Dalam masa 10 tahun akan datang harga rumah makin naik dan keluasan pastinya akan makin kurang. Be warned!


5 Rekod Perkahwinan Pelik! Pelik atau Bodoh?


Perkahwinan yang meriah dan lain dari yang lain sentiasa menjadi idaman setiap pengantin dengan harapan ianya akan menjadi hari yang paling bermakna dan bersejarah dalam kehidupan. Kalau di Malaysia, kita sudah sedia maklum akan perkahwinan perkahwinan mewah dan’grand’ terutamnya golongan VIP dan selebriti yang menjadi tumpuan terutama pihak media.
Tetapi lain pula yang berlaku di luar negara, mereka tidak berkahwin dengan manusia yang mereka cintai tetapi lebih kepada yang bersifat kebendaan. Berikut merupakan 5 perkahwinan pelik pasangan pasangan berikut:

BANGUNAN PENCAKAR LANGIT YANG MAMPU MENCAIRKAN KENDERAAN (7 Gambar)

Sebuah bangunan pencakar langit bernilai £200 juta ini ternyata memberi kesan yang teruk selain dapat mempesonakan para pejalan kaki.


Bangunan yang turut digelar "Walkie Talkie" kerana bentuknya yang seakan-akan alat telekomunikasi itu memantulkan pancaran sinaran cahaya matahari terus ke jalan di bawah, merosakkan panel dan cermin kereta Jaguar XJ.