Serius: Perompak Insaf Kembalikan Duit Yang Di Curi


Hampir 12 tahun selepas melakukan rompakan disebuah kedai di Nashville, Tennasse, seorang perompak telah mengambil keputusan untuk memulangkan kembali wang yang dicurinya sebanyak $400 dan meminta maaf kepada tuan punya kedai.

MESIN LAYAN DIRI SENDIRI DENGAN SKRIN SESENTUH 65"

Vending machine dengan skrin sesentuh. Anda boleh melihat kandungan zat, nutrien dan kalori benda yang boleh anda beli. Skrin LCD 65" digunakan untuk memaparkan antaramuka pada bahagian hadapan. Ia juga diperkasakan dengan cip pemproses Intel COre i5. 

#THIS IS JAPANG, NOT MALAYSIA. LAZY LAZY LAZY

Pekerja binaan jumpa ‘lintah gergasi’

Sungai Siput: Beberapa pekerja binaan yang sedang menggali longkang berhampiran kawasan perindustrian di Kampung Muhibbah, di sini, bertempiaran melarikan diri sejurus terserempak haiwan aneh seperti ‘lintah gergasi’, pagi semalam.
Haiwan bertubuh lembik seberat 25 kilogram dan panjang hampir dua meter itu menggerunkan penduduk berikutan turut mempunyai bentuk muka menyerupai anjing.
Pekerja yang enggan namanya disiarkan berkata, haiwan itu ditemui di dalam longkang yang digali mereka pada jam 10.15 pagi.

SEKITAR PERTANDINGAN THE MUSLIM MISS WORD SIRI JAKARTA (10 Gambar)

Pertandingan ini berakhir kelmarin dengan Obabiyi Aishah Ajibola dari Nigeria telah dinobatkan sebagai Miss World Muslimah 2013. Pertandingan ini telah dibiayai oleh World Muslimah Foundation. Pertandingan ini diadakan sebagai satu tentangan terhadap pertandingan Ratu Cantik yang sebenar. Seramai 20 negara telah menghantar wakil termasuk Indonesia, Iran, Malaysia, Brunei, Nigeria dan Bangladesh. Yang menjadi highlight adalah pakaian sepanjang Miss World Muslimah ini adalah sangat sopan dan enak mata memandang. Pertandingan ini telah dinilai melalui kemegahan mereka melalui pakaian baju kurung mereka serta pengetahuan dalam Al-Quran. Pemenang akan memenangi pelbagai hadiah termasuk tanggungan sepenuhnya untuk menunaikan haji di Makkah. Ini adalah tahun ketiga pertandingan ini dianjurkan. 


MAYAT DITEMUI DALAM KERETA SELEPAS 40 TAHUN (6 Gambar)

Oklahoma: Enam mayat ditemui dalam dua kenderaan lama dari dasar sebuah tasik, semalam. Penemuan itu pula berlaku secara tidak sengaja apabila polis menguji peralatan sonar baru mereka.


Penemuan di Tasik Foss dekat Elk City itu dipercayai dapat menyelesaikan kes kehilangan beberapa individu yang berlaku lebih 40 tahun lalu. Dua kenderaan yang ditemui ialah kereta Chevrolet keluaran 1950-an dan Camaro keluaran 1969.

Di dalam Camaro itu polis menemui tiga set rangka dipercayai remaja tempatan yang hilang selepas keluar memandu pada 1970. Di dalam Chevrolet pula, terdapat tiga lagi mayat iaitu lelaki berusia 69 tahun dan dua rakannya yang hilang pada akhir 1950-an atau awal 1960-an.

Pihak berkuasa belum mengenal pasti mayat secara rasmi, tetapi akhbar tempatan sudah mendapat kaitan jelas antara Camaro dan remaja yang hilang berkenaan.

Mereka masih menunggu keluarga mangsa yang terbabit mendedahkan nama mereka. Jimmy Allen Williams 16, Thomas Michael Rios, 18, dan Leah Gail Johnson, 18, hilang pada 20 November 1970 selepas menaiki Camero milik Williams.

Walaubagaimanapun, selepas 40 tahun, mereka masih disenaraikan sebagai orang yang hilang selepas dipercayai lesap ketika menuju ke perlawanan bola sepak dekat Elk City. - 

TEKNIK MENGELAKKAN PENIRUAN DALAM DEWAN PEPERIKSAAN (2 Gambar)

Pensyarah sini telah memperkenalkan topi anti-meniru di universiti ini. Tetapi ramai rungutan diterima kerana katanya menyeksa pelajar sini. 


PELANCARAN KERETA LUTSINAR PERTAMA DI DUNIA (5 Gambar)

Pengunjung di Pameran Kereta Frankfurt boleh melihat dengan jelas sistem keselamatan termasuk sensor, sistem brek dan beg udara pada model sedan itu yang biasanya tersembunyi di sebalik panel kereta biasa. Menurut TRW Automotive, kereta itu turut dilengkapi sistem tali pinggang keledar baru yang boleh bertindak balas mengikut situasi pemanduan selain mengelakkan pemandu beralih dari kedudukan mereka jika berlaku kemalangan, sekali gus mengurangkan risiko kecederaan lebih teruk.

Ketua Pegawai Eksekutif TRW, John Plant memaklumkan ciptaan kereta itu juga adalah sebahagian daripada usaha mereka untuk mengurangkan kadar kematian akibat nahas jalan raya di seluruh dunia.

"Beberapa fungsi lebih canggih termasuk sistem sokongan kecemasan pada kereta ini akan diperkenalkan pada masa hadapan," jelasnya lagi.

BUAYA BERSEMBUNYI DI BAWAH KATIL (9 Gambar)

Di Zimbabwe, seekor buaya telah masuk ke dalam sebuah bilik tidur dan bermalam di bawah katil tanpa disedari. Pemilik rumah itu baru sedar akan kehadiran buaya itu bila bangun pagi.Nasib buaya itu tidak telan dia secara senyap. 


FUNGSI TERSEMBUNYI PADA MICROWAVE YANG MUNGKIN ANDA TIDAK TAHU (4 Gambar)

Selepas tiga tahun baru perasan.. LOL


LALUAN KERETA API PALING BERBAHAYA DI DUNIA (5 Gambar)

Sampai sekarang masih dugunakan. LOL


APAKAH OBJEK DISEBALIK GAMBAR INI (Gambar)

Errrrrr?

Tak sedar bawa mayat anak ke klinik

Tak sedar bawa mayat anak ke klinikMuhamad Norman bawa anak (gambar kecil) ke klinik untuk dapatkan rawatan.
Kuala Lumpur: Seorang bapa yang cuba mendapatkan rawatan bayi lelakinya yang baru diambil dari sebuah pusat asuhan di Wangsa Maju, tidak sedar anaknya sudah tidak bernyawa kira-kira dua jam sebelum itu. 

KUCING PALING TUA DI DUNIA BERUMUR 28TAHUN (Gambar)

Seekor kucing yang hidup ketika zaman pentadbiran Margaret Thatcher sebagai Perdana Menteri Britain kini menunggu masa untuk memegang gelaran kucing paling tua hidup di dunia kerana ia bakal menyambut hari lahirnya yang ke-28.

Faktor Utama Lelaki Dan Wanita Tidak Berkahwin


Hari ini pertambahan jumlah penduduk di Malaysia semakin hari bertambah sehingga mencecah 28 juta orang. Namun pertambahan ini tidak banyak kerana terdapat ramai lagi rakyat Malaysia yang masih belum lagi berkahwin. Antara faktor utama mereka tidak berkahwin adalah seperti masalah kewangan, tiada calon yang sesuai, kemajuan kerjaya, selesa hidup membujang dan sebagainya. Perkahwinan ini mempunyai 4 hukum seperti yang dijelaskan artikel sebelum ini iaitu Hukum Tidak Berkahwin

WANITA SELUDUP DADAH DALAM KANDUNGAN PALSU YANG BADASS (6 Gambar)

Seorang wanita, Tabitha Leah Ritchiem telah ditahan atas tuduhan menyeludup 2kg kokain keluar dari Colombia. Dia masukkan kokain ke dalam perut kandungan palsunya seperti dia sedang mengandung. 


Apabila Beruang Kutub Berjumpa Dengan Doktor Gigi (8 Gambar)

Bukan saja manusia yang perlu jumpa doktor gigi tetapi juga beruang kutub ini. Beruang kutub ini baru saja diselamatkan dari circus di Mexico.

#Go Go beruang

Kenikmatan Seorang Lelaki [+18] (Gambar)

#Ahhh Ahhh Ahhhh Puih!

GAMBAR PERKAHWINAN TAHUN 2011 VS 2013 (2 Gambar)

Pada 2011, majlis itu nampak begitu meriah tetapi pada tahun 2013, si suami telah terkorban semasa berkhidmat untuk Angkatan tentera negara itu. 


PATUNG DIPERBUAT DARIPADA TAYAR BURUK (10 Gambar)

Orang bakar atau buang tayar buruk tetapi dia ini mencipta pula patung daripadanya.


AKSI HUJAN VERSI GADIS YANG SUPER LAWAK..

Inilah cara paling old-school.


PONDAN UGUT SEBAR GAMBAR KEMALUAN JIKA ENGGAN LIWAT (Gambar)Dalam blog lamanizzs.blogspot.com terdapat satu salinan laporan polis yang dibuat seorang penuntut politeknik mengenai seorang tindakan seorang pondan yang mengugutnya dengan penukul besi, sekiranya pelajar tersebut enggan meliwatnya, wah!

HAMPIR BUANG BAYI DARI TINGKAT 14 KERANA TAK TAHAN KELAKUAN ANAK (5 Gambar)

Itulah kerja ibu dan mereka patut bersabar dengan kenakalan bayi. Tetapi si ibu ini sanggup untuk membaling keluar bayinya keluar dari tingkat 14 di China. Well, this is china!


SAHABT SELAMANYA SEEKOR GAJAH DAN SEEKOR ANJING (9 Gambar)

BFF versi haiwan! 


ALAT MENCANTIKKAN MUKA TANPA SEBARANG MAKE-UP VERSI WANITA (7 Gambar)

Seorang pereka dari China, Zhuoying Li telah mencipta Uniface Mask sebagai salah satu penyelesaian kepada wanita yang mahukan wajah yang cantik tanpa solekan dan pembedahan plastik.


Topeng tersebut menggunakan teknologi kulit bionik yang sangat nipis dan membolehkan kulit bernafas. Topeng ini akan melekat di muka pengguna dengan menggunakan gam istimewa. Pengguna juga akan berupaya untuk mengerakkan otot seperti biasa dan membuat pelbagai mimik muka.

Boleh beli kat sini kalau berminat http://www.unifacemask.com/

RATUSAN SENJATA API BUATAN SENDIRI DI SYRIA (12 Gambar)

Mari lihat sendiri betapa kreatifnya mereka ini.


Teka Teki Hari Ini – Apakah Sebenarnya Bangunan Ini? (4 Gambar)

can_you_guess_what_makes_this_place_so_different_01
Apa yang anda fikirkan? Kawasan ini banjir? Anda salah kerana ianya memang dibuatnya begitu kerana… (jawapan di bawah sekali)

KATAK KELIHATAN SEMASA PELANCARAN ROKET (4 Gambar)

Menurut sumber, besar kemungkinan katak ini berada di dalam kolam yang berhampiran dengan pelancaran roket ini. 


SYILING 1 SEN BERNILAI RM7,500 (2 Gambar)

Ia hampir dileburkan ke dalam relau apabila dianggap sekeping logam tidak bernilai apabila ia telah dibuang pada tahun 1919.


Tetapi sekarang, duit syiling bernilai satu sen yang dianggap 'tak berguna' itu boleh dijual lebih daripada £ 2,500 - 600,000 kali ganda dari nilai asalnya.

Syiling tersebut yang dibuat dari campuran tembaga dan nikel dan bukannya gangsa, adalah satu-satunya yang wujud akibat kesilapan semasa proses mencetak.

Ia telah dibuang pada 1919 selepas Royal Mint di London subkontrakkan kerja tersebut untuk sebuah kilang di Kings Norton, Birmingham, kerana berdepan dengan kesibukkan membuat medal perang.

Pada masa itu, Kings Norton Metal Company telah membuat matawang British West Africa untuk kegunaan di negara-negara jajahan seperti Ghana, Nigeria, Sierra Leonne dan Gambia.

Semasa proses pembuatan, jurutera telah tersilap memasukkan bahan mentah dan ia telah dibuat dalam kuantiti yang banyak.

Apabila kesilapan itu disedari, ada yang dibuang ke dalam relau dan ada sebahagian disimpan oleh jurutera.

PARASIT YANG HANYA MAKAN LIDAH (10 Gambar)

Nama lain untuk parasit ini adalah 'tongue-eating louses'. Parasit ini akan menyerap darah dari lidah dan membuat makhluk itu mati bersama. Creepy


BERATUR 10 HARI LEBIH AWAL UNTUK MENJADI ORANG PERTAMA MEMILIKI IPHONE (2 Gambar)

MEMANG gila, tapi itulah yang terjadi di Tokyo apabila seorang lelaki sanggup beratur 10 hari lebih awal sebelum pelancaran iPhone 5S pada 20 September nanti. Menurut Tetsuya Tamura, 44, seorang ahli perniagaan, beliau mahu menjadi antara orang yang pertama mendapatkan gajet terbaru itu apabila ia mula dijual nanti.


Bagi merealisasikan hasratnya itu, dia sanggup memasang khemah di luar Ginza Apple Store. Tamura juga turut berkongsi penantiannya itu melalui akaun Twitternya, @Xxxprius yang menceritakan mengenai kebosanannya menghadapi malam yang sunyi, dan kesejukan cuaca. Begitulah manusia kalau sudah terlalu obses, apa-apa pun sanggup dilakukan.