Mr Stubbs, Buaya Pertama Di Dunia Memakai Ekor Palsu (5 Gambar)



Seekor buaya bernama Mr Stubbs akan melakar sejarah tersendiri apabila dipasang ekor tiruan bagi membantunya hidup normal tidak lama lagi.

Berusia sembilan tahun, reptilia itu adalah buaya pertama dilengkapi ekor buatan manusia. Mr Stubbs mengalami kecacatan bahagian belakang badannya selepas digigit ketika bergaduh dengan buaya lain.

Model Sedang Mandi Pada Pelancaran Sony Xperia Z (6 Gambar)



Terdapat sesuatu yang menarik semasa pelancaran Sony Xperia Z di Republik Chezko. Telefon pintar yang memiliki ciri-ciri hebat seperti kalis air ini diperkenalkan kepada umum dengan cara yang cukup unik. 

Operator telefon, T-Mobile memberikan sajian terbaru dalam pelancaran Sony Xperia Z di Republik Chezko. Telefon pintar yang dikenali dengan memiliki ciri hebat seperti kalis air ini dilancarkan melalui model yang sedang mandi. 

KOLEKSI FILEM POSTER SERAM INDONESIA (12 GAMBAR)

 Filem horror laku di Indonesia kerana diselitkan adengan panas dan seks.

Ianya sekadar lukisan di tangan.. (4 Gambar)


Sekiranya Bayi Mempunyai Misai Atau Berjanggut (10 Gambar)

Sekiranya Bayi Mempunyai Misai Atau Berjanggut. Pernah terfikir tak bagaimana rupa bayi sekiranya mereka bermisai dan berjanggut?

Kopi Boleh Mengecas Telefon Bimbit


 

Haaa mesti korang pelikkan? Pernah tak lalui masalah kehabisan telefon bimbit terutama saat genting? Mestilah pernah ye dak? Telefon ibarat nyawa kot sekarang nih. 

Gadis Jepun Sanggup Bedah Kaki Demi Memanjangkan Kaki Mereka (8 Gambar)

Kebanyakkan gadis Jepun mempunyai kaki yang sangat pendek dan ketot. Ia menjadi satu masalah kerana ketot akan mengurangkan keseksian seseorang. So untuk mengatasi masalah ketot tersebut, ramai gadis menjalani proses pembedahan yang mengambil masa selama 9 bulan bagi memanjangkan kaki mereka. Dalam 9 bulan mereka akan tinggi sehingga 8 cm. Proses ini memerlukan dua pembedahan yang bernilai RM65000.

Senjata Tercanggih Di Dunia Saat Ini





Ni dia senjata diudara yang paling mematikan di dunia. . .seperti apa kecanggihannya. .kita cek bareng yuk. .

TEKNOLOGI : MESIN MENUKAR KERTAS KEPADA SEBATANG PENSEL


mesin tukar kertas pada pensil
| P&P Office Waste Paper Processor ialah sebuah mesin yang mampu menukarkan kertas kepada pensel. Alat ini amat berguna di pejabat yang mempunyai lebihan kertas yang tidak digunakan. Boleh recycle on the spot.

Gitar yang pernah diguna Lennon, Harrison dilelong




LOS ANGELES - Sebuah gitar yang pernah digunakan oleh penyanyi terkenal, John Lennon dan George Harrison akan dilelong pada bulan Mei depan. 

Rumah Lelongan Julien's Auctions semalam menyatakan, gitar berkenaan dijangka dilelong antara AS$200,000 (RM624,199) hingga AS$300,000 (RM936,299).

Jambatan Tanaman Melata di Lembah Iya, Jepun





Salah satu daripada tiga lembah-lembah "tersembunyi", di Jepun, West Iya mempunyai suasana yang amat berbeza seolah-olah keadaan Jepun berabad-abad yang lalu. Untuk menyeberangi sungai Iya yang mengalir di sepanjang lereng lembah, mereka yang mempunyai kegiatan yang mempuyai tujuan tersendiri bersama-sama membangunkan jambatan menggunakan tumbuhan yang hidup melata di bumi.

Di bawah ini adalah gambar dari satu jembatan dari tanaman merambat pada tahun 1880:

Jambatan Hidup di India




Jambatan ialah infrastruktur yang direka untuk mempermudah perjalanan manusia. Jambatan-jambatan dibangunkan di lokasi di atas sungai, lembah, atau laut yang memisahkannya. Tetapi, di suatu tempat di dunia ini, jambatan-jambatan tersebut adalah hidup dan tumbuh dan dibangunkan oleh arkitek tanpa ijazah yang terhebat dalam sejarah! 

RAIN RUNNER : AKSESORI UNTUK PENUNGGANG MOTOSIKAL KETIKA HUJAN (5 GAMBAR)

Dilema seorang penunggang motor terpaksa berhenti berteduh apabila hujan. Menunggang motor tanpa memakai jaket kulit yang tebal dalam keadaan hujan ibarat masukkan diri anda dalam peti sejuk. Untuk mengatasi dilema itu, RainRunner mungkin jalan penyelesaiannya. Ianya dicipta oleh syarikat Roof For Two yang berpengkalan di India.

#Apa pendapat anda pada design dibawah?

ELECTION CEREAL : BIJIRIN PARODI PILIHANRAYA MALAYSIA (12 GAMBAR)

Election Cereal ialah projek seni yang dihasilkan oleh Vern Lee, Ben Wong dan Eunice Ong. Ianya merupakan parodi politik yang menggunakan bijirin sarapan pagi sebagai mediumnya. Bijirin Special A dan Najib Treats menjanjikan anda pelbagai khasiat jika anda memakannya. Sebagai contoh Najib Treats menjanjikan pertumbuhan ekonomi yang bagus manakal Special A menjanjikan pelajaran percuma. Hanya 1000 Election Cereals akan dihasilkan dan setiap satu dijual pada harga RM15. Anda boleh membelinya disini

#Pilih Special A atau Najib Treats

TimeLine Facebook Yang Mantap Dan Kreatif (12 Gambar)

TimeLine Facebook Yang Mantap Dan Kreatif.

Bila Lukisan Picasso's Dihidupkan Oleh Wanita

Spanish photographer, Eugenio Recuenco telah menghidupkan hasil lukisan picasso's menggunakan model wanita yang sexy lagi cun!

Bugatti Veyron Ini Bergerak Hanya 60km/j Di Vietnam


Ini adalah satu-satunya kereta mewah jenis Bugatti Veyron di Vietnam. Kereta ini adalah kereta terpantas di dunia yang telah disahkan oleh dunia permotoran dan boleh dibawah sehingga mencecah kelajuan 431 km/j tanpa kena saman. Tetapi malangnya kereta milik Pham Tran Nhat Minh, seorang penolong pengurus di Long Thanh Plastic company limited hanya mampu dibawa sehingga 60km/j bukan kerana takut disaman tetapi kerana kesesakan serta saiz jalan yang kurang sesuai untuk kereta ini. Jadi apakah gunanya untuk membeli kereta mewah sebegini di kawasan tersebut. Video kereta bergerak di Vietnam terletak di bawah gambar...

Perubahan Rumah Sebelum Renovate Dan Selepas (30 Gambar)

Dengan sedikit sentuhan, dengan sedikit perbelanjaan rumah buruk boleh diubah menjadi rumah cantik.

UKIRAN WAJAH MANUSIA PADA BATANG POKOK HIDUP KEITH JENNINGS (8 GAMBAR)

Keith Jennings yang berasal dari Georgia USA sudah mengukir wajah manusia pada batang potong yang masih hidup sejak 1982. Setakat ini beliau sudah mengukir 19 batang pokok di Pulau St Simon Georgia untuk projek Tree Spirits beliau. Dibawah merupakan hasil kerja beliau.

#Vandalisma yang cool!

7 Sebab Kenapa Tak Boleh Letak Gambar Sebenar Di Facebook

Gambar hiasan dr Google


Ada antara kengkawan di MUKABUKU atau nama feymesnya FACEBOOK tak menggunakan gambar beliau2 yang sebenar.Dorang akan letak gambar haiwan ternakan,pokok di kebun,kartun artis atau kereta yang bukan kereta diorang pun.Kenapa? Ada sebabnya...Sama-sama kita baca.

Bahaya Kacang Walnut made in China, jangan mudah tertipu



Ini lagi kes pembuatan makanan tiruan. Nampaknya China telah menjadi popular dengan kes pengedaran dan jualan walnut palsu.

Nampak seperi kacang yang biasa-biasa ajer tapi cuba korang tengok isi kacang ini.

Kereta Terperangkap Selama 4 Bulan (3 Gambar)

Satu keadaan yang biasa berlaku di luar negara. Jika disini banjir, disana pula ais. Fair and square le katakan.

GAMBAR MENARIK DARI TASIK BEKU BAIKAL RUSSIA (7 GAMBAR)

Musim bunga semakin dekat. Permukaan ais tasik kini mula cair dan hasilnya ialah lanskap yang dipenuhi bongkah ais bewarna turqoise yang sungguh cantik. Inilah keindahan alam, mari kita bercuti ke luar negara.

Terkini! Anwar Saman Papagomo 100 Juta


Sebar gambar fitnah: Anwar saman Papagomo

PETALING JAYA 19 MAC: Datuk Seri Anwar Ibrahim memfailkan saman ke atas blogger pro-Umno, Papagomo yang menyebar gambar lucah menyerupai Ketua Umum KEADILAN di rangkaian media sosial.

FlashBack Tahun 90' 'an VS Tahun 2011 (10 Photos)

Cuba korang tengok beza lebih 10 tahun yang lalu dengan sekarang. Sememangnya apa yang ditunjukkan di bawah mempunyai kebenarannya yang tersendiri. Ini menunjukkan betapa cepatnya dan pesatnya perubahan yang berlaku sepanjang 2 dekad.

LUKISAN YANG HIDUP PILIHAN KAMI HARI INI

Daya imaginasi seseorang semakin hari semakin luas. Dibawah merupakan hasil lukisan seorang pelukis dari jepun.

Jurugambar Tak Sengaja Rakam Pasangan Kekasih Bunuh Diri Atas Jambatan




Seorang jurugambar dengan tidak sengaja mengambil gambar pasangan kekasih yang ingin bunuh diri di atas jambatan! Tujuan sebenar jurugambar itu just untuk ambek gambar suasana jambatan di atas sungai Yangtze. Rupa-rupanya pasangan tersebut ingin mengabadikan cinta dengan 'membuang' nyawa mereka di sungai tersebut.

SEXCEREAL : BIJIRIN UNTUK KEKUATAN BATIN


PSY TIDAK AKAN MENARI TARIAN KUDA LAGI!



Amat mengejutkan apabila penyanyi Gangnam Style, Psy dikatakan tidak akan membuat persembahan dengan menyanyikan lagu ‘berhantunya’ itu pada mana-mana acara selepas ini.

Pemain Bola Sepak Negara Greece Digantung Seumur Hidup Kerana Tabik Nazi Ini (5 Gambar)




Tabik Nazi ini telah ditunjukkan oleh pemain ini sebagai sambutan selepas menjaringkan gol. Tetapi FA Hellenic telah menjatuhkan hukuman ini ke atas dia kerana tabik ini telah menyinggung ramai pihak. Hukuman ini berkuat kuasa pada hari ini walaupun pemain itu menyatakan dia tak tahu apa maksud sebenar tabik itu. 

Cara Untuk Gulung Headphones Mp3/Telefon Kita Dengan Mudah (12 Gambar)

Cara Untuk Mengulung Headphones Mp3/Telefon Kita Dengan Mudah

Gadis 12 Tahun Ini Lebih Genius Dari Albert Einstein & Stephen Hawking (3 Gambar)


Institut cerdik pandai antarabangsa, Mensa, mengiktiraf seorang budak berusia 12 tahun sebagai budak genius selepas mendapat skor 162 pada ujian IQ.

Olivia Manning dari Liverpool juga dikatakan lebih genius daripada saintis fizik terkemuka Jerman, Albert Einstein dan Profesor Stephen Hawking.

Media tempatan melaporkan dengan catatan IQ sebanyak itu, Olivia muncul sebagai sebahagian daripada satu peratus orang paling pintar di dunia.

Murid sekolah North Liverpool Academy di Everton itu kini menjadi tumpuan ramai untuk mendapatkan penyelesaian teori matematik dan fizik.

KISAH LELAKI TERTUA DI DUNIA MEMPUNYAI UMUR 256 TAHUN,LI CHUNG YUN


“Jagalah agar hatimu tetap tenang, duduklah seperti kura-kura, berjalanlah dengan riang seperti merpati dan tidurlah seperti seekor anjing.”

Itulah kalimat nasehat yang diberikan oleh Li Chung Yun ketika seorang kepala suku bernama Wu Pu Fei menanyakan rahasia umur panjang. Li Chung Yun.

TONGKAT ALI PUNYA PASAI



Pada suatu pagi, seorang isteri dengan lembut telah bertanya kepada suaminya, “Abang nak makan apa pagi, ni? Saya buatkan nasi lemak…nak? Atau abang nak nasi goreng ke atau roti canai ke? Atau saya buatkan roti telur nak?” Suaminya pun berkata,”Tak payahlah. Abang tak ada selera langsung nak makan. Ini semua Tongkat Ali punya pasal”.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
© Pen Canggih All Rights Reserved