CARA PIKAT GADIS COMEL YANG TERCANGGIH (7 Gambar)

Nampak macam bodoh ada lah. Hahahah jika anda tidak malu dipersilakan beli.


Lubuk Berlian Di Russia Mampu Bekalkan Berlian Dunia Selama 3000 Tahun (2 Gambar)Rusia yang sebelum ini terkenal dengan imej kebuluran dan masalah penduduk yang tiada tempat tinggal walaupun mempunyai tahap ekonomi yang tinggi telah mendedahkan bahawa selama ini mereka telah tinggal di atas "lubuk yang mempunyai berbilion-bilion karat berlian" yang terletak di bawah sebuah kawah asteroid berdiameter 63 batu yang berusia 35 juta tahun di timur Siberia dikenali sebagai Popigai Astroblem.

TAMAN TERGANTUNG DI TENGAH-TENGAH NEW YORK (24 GAMBAR)

Di tengah-tengah kotaraya New York terdapat sebuah taman awam tergantung yang unik. High Line ialah taman awam yang dibina di atas landasan keretapi yang terbiar. Pada asalnya High Line ialah landasan keretapi yang membawa kargo dari luar masuk ke New York. Ianya dibina pada tahun 1929 bagi menjamin keselamatan penduduk bandar. Sebelum High Line dibina, keretapi kargo bergerak di atas jalan raya yang juga digunakan oleh penduduk setempat. Selepas berlaku beberapa kemalangan maut, pihak berwajid New York merasakan adalah lebih baik membina landasan keretapi baru di atas jalan raya yang sedia ada. 

Pokok Tertua Di Dunia Yang Super RARE (9 GAMBAR)

Pokok ini terletak di Ancient Bristlecone Pine Forest, California. Pokok ini dikatakan berumur 4,800 tahun. Untuk melihat pokok ini, anda perlu mendaki bukit setinggi 11,200 kaki. Sangat rare untuk jumpa pokok yang beribu tahun pada zaman sekarang. Rakusnya manusia ini hanya tuhan yang tahu.

Gambar Supermoon Yang Awesome Dari Gunung Santis, Switzerland (7 Gambar)

Menurut NASA kejadian supermoon membolehkan kita melihat bulan 14% lebih besar dan 30% lebih cerah berbanding bulan penuh yang biasa. Gambar ini diambil oleh Alessandro Della Bella seorang jurugambar dari Switzerland.

"SAFFRON", BUNGA PALING MAHAL DI DUNIA (10 Gambar)

Za’faran @ Saffron ialah sejenis pokok herba dari Loridacces dengan ketinggian 10 - 30 cm. Bunga Za’faran mempunyai 3 kelopak bunga dan 3 kelopak daun yang berwarna unggu. Adalah sangat menarik diketahui hanya 5 hingga 7 kilogram Za’faran kering yang dapat diperolehi dari satu hektar tanah. Sebab itulah Za’faran tergolong antara bahan yang termahal di dunia.


Filamen Za’faran, sebenarnya adalah stigma kering dari bunga Saffron. Setiap bunga tersebut hanya mempunyai 3 filamen stigma sahaja. Za’faran @ Saffron merupakan rempah yang paling berharga dan termahal di dalam dunia. Harga Za’faran boleh mencecah dari RM1,700 hingga RM23,000 sekilo!

Apa Maksud Lampu Putar Di Kedai Gunting Rambut?


Apa Maksud Lampu Putar Di Kedai Gunting Rambut? | Pada zaman pertengahan, bukan hanya rambut yang boleh dipotong di “barber shop” tapi juga mampu menjalankan pembedahan kecil, mencabut gigi dan menyedut darah mengunakan lintah (pada zaman itu lazimnya penyedutan darah dilakukan bagi tujuan perubatan)

MASJID JAMEK KOTA FEROZ SHAH DELHI MUSNAH TAPI MASIH DIGUNAKAN(18 GAMBAR)

Masjid Jamek Feroz Shah Kotla ialah sebuah masjid purba yang sudah musnah tetapi ianya masih digunakan sehingga ke hari ini di bandaraya Delhi India. Masjid ini dibina di dalam istanakota Feroz Shah Kotla yang dibina olehSultan Feroz Shah Tughlaq pada tahun 1354. Masjid ini adalah sebahagian kota Ferozabad yang dibina oleh Sultan Feroz Shah yang juga menempatkan istana baginda. Selepas kejatuhan Kesultanan Tughlaq ditangan Empayar Mughal, istanakota Feroz Shah terbiar. 

Pemimpin Empayar Mughal dan penduduk setempat kemudian menjarah batu-batuan kota ini untuk membina bangunan baru. Masjid Jamek Ferok Shah Kotla juga menjadi mangsa jarahan. Sungguhpun masjid ini kelihatan seperti sudah musnah, ia masih digunakan oleh penduduk Islam Delhi untuk bersolat. Ianya juga merupakan antara tarikan pelancong dan dibuka setiap hari kecuali ketika waktu solat. Setiap kali sebelum waktu solat pekerja masjid akan membentangkan tikar supaya makmum dapat sujud dengan selesa ketika solat. 


Wanita Tua Mati Dilanggar Troli Supermarket (Video)


Dua orang lelaki telah hilang kawalan terhadap troli mereka yang penuh ketika menuruni eskalator. Troli berat itu telah melanggar seorang wanita tua berusia 60 tahun sehingga mati. Kejadian berlaku di Lianhua Supermarket pada jam 10 pagi. Troli yang melanggar wanita tua itu membawa 15 crates air tin yang seberat 150kg. 

Pemuda Selamatkan Kucing Semasa Banjir Kilat Di Kanada (5 Gambar)

Memang lelaki yang berani kerana demi seekor kucing dia sanggup gadaikan nyawanya. RESPECT!


"Simo Hayha", Lagenda Sniper Terhebat Di Dunia (11 Gambar)
Diantara sniper-sniper legenda terhebat di dunia, Simo Hayha merupakan salah seorang sniper yang paling berjaya. Namanya mungkin tidak terkenal seperti sniper Soviet Union iaitu Vasily Zaitsev yang kisahnya diabadikan dalam filem “Enemy at The Gates”.

Namun Simo Hayha merupakan pahlawan Finland yang gigih dan tidak mudah menyerah dalam menghadapi penjajahan besar-besaran Tentera Soviet (Red Army) terhadap negaranya.

BETAPA BESARKAH KEUNTUNGAN TAHUNAN APPLE CORP? (9 PERBANDINGAN)

Kaya terkaya dan mengkayakan!

Mari lihat perbandingan dalam bentuk grafik betapa besarnya keuntungan tahunan syarikat ini. Yok!

TEKNIK MUDAH MENGELAKKAN SAMAN EKORLaporan asal Twitter Badzisham