JAMBATAN BOLEH MENYELAM DI GREECE (9 GAMBAR)

Jambatan unik di Greece. Dua buah jambatan tenggelam timbul boleh ditemui di Corinth dan Isthmina. Ia terletak di hujungTerusan Corinth dan siap dibina pada tahun 1988. Untuk membenarkan laluan kapal jambatan ini akan tenggelam sedalam 8 meter. Kenapa ianya dibina sedemikian rupa? Kerana terusan ini hanya mempunyai 8 meter dalam dan 16 meter lebar. Tanpa struktur pada bahagian atas jambatan, kapal layar dapat melepasi jambatan ini tanpa risau berlakunya perlanggaran pada bahagian atas.


Poster Kempen Coca-Cola Bernilai $200,000 Tahun 1995 Ditarik Semula Kerana Mengandungi Unsur.. (2 Gambar)

Poster Coca-Cola yang telah dilancarkan di Australia pada 1995 mencecah $200,000. Tapi sayang terpaksa kena tarik balik kerana kesilatan designer. Oh My Coca Cola. Kini anda telah mempunyai sebab kenapa perlu boikot coca cola. 


Mr Bean sudah peluk agama Islam?



BERITA ini mungkin akan mengejutkan dunia hiburan seluruh dunia.

Sebentar tadi, melalui sebuah portal berita yang dipetik dari Islampos.com dan laman web Sadalbadi.com melaporkan bahawa selebriti yang popular dengan watak lucu Mr Bean iaitu Rowan Atkinson, dipercayai telah memeluk agama Islam baru-baru ini.

Trolling Roomate Paling Mantap Pada Hari Valentine (5 Gambar)

Mungkin tak sesuai untuk kita sambut Hari Valentine, tetapi ini tidak bermaksud kita tak boleh update pasal orang lain kan. Enjoy, troll terbaik.

Pengacara TV Buat Aksi Luar Biasa Di Gelanggang Basketball

pengacaratv
Menjadi pengacara memerlukan skill kemahiran dalam berkomunikasi sama ada di dalam studio atau pun di luar. Namun bukanlah admin ingin berkongsi tentang skil menjadi pengacara, tetapi tentang aksi spontan pengacara ini apabila melakukan sesuatu yang dia sendiri seolah-olah tidak percaya. Persoalannya, apakah yang dilakukannya? Jom tonton video di atas.

Mati Kerana Makan Kenduri Kahwin


Kejadian seumpama ini jarang berlaku. Tetapi inilah penyebab kepada kematian yang menimpa mereka yang makan kenduri kahwin baru-baru ini. Mungkin terdapat kesilapan dimana-mana menyebabkan kejadian ini berlaku. Takziah diucapkan kepada keluarga mangsa. Apa pun sisatan terperinci harus dijalankan untuk mencari punca berlakunya keracunan itu.

Khasiat Air Mani Lelaki Untuk Wanita

Khasiat Air Mani Lelaki Untuk Wanita


Rasanya bukan aku seorang saja yang bertanya diri sendiri kenapa orang lelaki bila dia dah berkahwin perutnya akan buncit. Selalu juga aku dengar orang cakap macam ni, “Sekarang ni kurus. Dah kawen nanti mesti gemuk.”

FESTIVAL PERKHEMAHAN ANTARABANGASA DI CHINA (12 GAMBAR)

Anda suka berkhemah? jika anda gemar berkhemah anda mungkin mahu menyertai Festival Perkhemahan Antarabangsa yang diadakan di Gunung Wugongshan, Provinsi Jiangsu China. Festival tahun ini dihadiri 15 000 orang yang berkhemah selama 2 hari untuk menikmati pemandangan indah dan udara yang segar. Mari kumpul duit dan berkhemah di negara orang!


BEBERAPA REKAAN MESIN TAIP KURUN KE-19 (11 GAMBAR)

Macam mana nak gunakan mesin taip kurun ke 19 di bawah? Nampak tidak selesa dan confusing!


SENI MEMPERINGATI MANGSA PERANG DUNIA KEDUA (12 GAMBAR)

D-Day ialah hari dimana ratusan ribu askar bersekutu menyerang tahan besar Eropah di Normandy bagi menghalau askar Nazi Jerman. Ribuan askar dari kedua-dua belah pihak dan orang awam terkorban pada 6 Jun 1944. Bagi memperingati mereka yang terkorban Jamie Wardley dan Andy Moss, dua orang artis dari UK menghasilkan projek The Fallen 9000. Mereka menggunakan khidmat sukarelawan untuk melukis bayangan 9000 individu yang terkorban pada hari bersejarah ini. Mereka berharap hasil seni mereka ini akan dapat menunjukkan skala sebenar korban keganasan perang pada hari tersebut. 


LARIAN KASUT TINGGI UNTUK LELAKI (10 GAMBAR)

Walk A Mile In Her Shoes ialah larian tahunan yang mengumpul dana bagi meningkatkat kesedaran orang ramai tentang masalah penderaan domestik terhadap wanita. Larian ini dimulakan di California pada tahun 2001 dan kini diadakan di beberapa bandar luar negara. Di bawah ialah gambar dari larian Walk Mile In Her Shoes yang dianjurkan di Toronto Kanada. Larian tahun ini mensasarkan kutipan derma CND 125 000 (RM390 000) bagi mengajar kanak-kanak lelaki tentang masalah penderaan wanita yang mungkin berlaku keatas ibu atau saudara perempuan mereka. 


MUZIUM MUZIK DAN FIKSYEN SAINS YANG ANEH DI SEATTLE (21 GAMBAR)

Muzium EMP di Seattle ialah antara muzium yang paling aneh dari segi rekabentuk dan artifak yang disimpan didalamnya di dunia. EMP Muzium memulakan hidup sebagai Experience Music Project and Science Fiction Museum and Hall of Fame. Ia dibuka pada tahun 2000 oleh salah seorang pengasas Microsoft Paul Allen. Bentuk muzium yang berbentuk aneh ini pula direkan oleh arkitek terkenal Frank Gehry. Di dalam muzium seluas 13 000 meter persgi ini anda boleh melihat artifak Rock and Roll dari Hendrix hinggalah Nirvana. Mahu lihat gitar Jimmy Hendrixdan baju yang pernah dipakai Cobain? Silalah kesini. Terdapat juga muzium fiksyen sains yang memaparkan model Death Star Star Wars, kostum Superman dan kepala T100 Terminator. 


HELIKOPTER TEMPUR TERBARU MARIN AMERIKA SYARIKAT YANG BADASS (16 GAMBAR)

Bell AH-1 -Cobra ialah antara helikopter yang ikonik yang rupanya dikenali seluruh dunia. AH-1 digunakan oleh Tentera Darat dan Marine Amerika Syarikat sejak Perang Vietnam pada tahun 1968. Rekabentuk helikopter tempur ini sangatlah ikonik ia dijadikan asas untuk pesawat tempur/pengangkut kargoColonial Marines filem Aliens arahan James Cameron.


Bell AH-1Z Viper ialah model terkini heliopter tempur ini bagi menggantikan AH-1W Super Cobra yang sudah beroperasi sejak 1986. Penaiktarafan yang dilakukan ialah kemampuan menembak misil Hellfire dan sistem bidikan alaf baru. Sebanyak 28 Vipersudah dibina dan beroperasi sejak 2010. Setiap satu helikopter ini menelan belanja USD 31 (RM 99.7 Juta) Juta untuk dibina. 

KAPAL PENGANGKUT SIMEN KINI KAPAL MEWAH PALING KAYA (14 GAMBAR)

Bot jenis Pinisi ialah bot yang dibina oleh masyarakat Bugis untuk mengangkat kargo dan menangkap ikan. Di Indonesia sebuah bot Pinisi yang dahulunya digunakan sebagai bot kargo mengangkat simen kini sudah diubah suai menjadi sebuah kapal mewah. Kapal ini kini diberi nama Dragoon 130 dan digunakan diBali untuk kegunaan golongan elit mengadakan parti persendirian, bersantai dan juga pertunjukkan fesyen. Dragoon 130 mampu membawa 160 orang penumpang dan mempunyai 6 buah kabin. Ia turut mempunyai sebuah panggung wayang mini, kolam renang dan dek berjemur. 


PESERTA PERTANDINGAN JANGGUT DAN MISAI ANTARABANGSA (11 GAMBAR)

Tahukah anta Pertandingan Janggut Dan Misai Antarabangsa diadakan setiap tahun sejak 1990? Sudah 23 tahun lelaki bermisai dan berjanggut epik berentap di persada antarabangsa untuk menunjukkan siapakah king of epic facial hair. Tahun ini ia diadakan di New Orleans Amerika Syarikat. Di bawah ialah beberapa potret peserta tahun ini yang diambil oleh Greg Anderson. Epic!


RUMAH REHAT DI ATAS PERGUNUNGAN YANG COOL (15 GAMBAR)

Refuge du Goûter ialah sebuah rumah rehat yang terletak 3835 meterdi atas Mont Blanc. Ianya dibina sebagai tempat penginapan pendaki gunung tertingi yang terletak di Banjaran Alps. Struktur ini mengambil masa 3 tahun untuk dibina dan boleh menempatkan 120 pendaki dan mempunyai keluasan 750 meter persegi. Tenaga elektrik dijana menggunakan panel solar dan kincir udara. Bagi meminumumkan kesan terhadap alam sekitar air diguna semula dan diambil sepenuhnya dari salji yang dicairkan. Selain tempat untuk tidur Refuge du Goûter turut dilengkapi dewan makan. Rekaan berbentuk telur digunakan bagi memastikan rumah rehat ini mampu bertahan dengan tiupa angin yang mampu mencecah 300 kilometer sejam ketika musim sejuk. 


MERCEDES BENZ POD CAR KERETA MASA DEPAN (6 GAMBAR)

Ini ialah konsep Mercedes Benz Pod Car yang dihasilkan oleh Jason Chen. Beliau menggambarkan masa depan dimana kereta elektrik yang digunakan oleh kita semua akan bersaiz kecil bagi menjimatkan penggunaan tenaga. Cool concept but seriously kereta satu penumpang tak akan laku di Malaysia. 


BASIKAL DENGAN SISTEM SUSPENSI YANG COOL (11 GAMBAR)

Mountain Biking ialah aktiviti yang gemar lakukan di dalam Grand Theft Auto V. basikal mountain bike memang harus mempunyai sistem suspensi yang tahan lasak. Mountain Bike yang ada sekarang menggunakan sistem suspensi pneumatik yang menghadkan kuasa hentakan maksimum yang boleh diserap.Scurra, sebuah syarikat yang menghasillan mountain bike memperlihatkan Hard Enduro. Basikal ini berbeza dari mountain bike yang biasa anda lihat kerana mempunyai sistem suspensi Trelever yang menurut Scurra mampu menyerap lebih banyak kuasa hentakan. Memang nampak cool sistem suspensi basikal ini. Kalau ada duit Scurra Hard Enduro akan mula dijual Mac hadapan pada harga USD 12 000 (RM 38600) sebuah.


IBU PEJABAT NIKE DI LONDON (13 GAMBAR)

Jenama Nike sangat sinonim dengan atlet sukan dan pasukan yang bergelar juara. Michael Jordan, Manchester Uniteddan Christiano Ronaldo adalah 3 "jenama" yang sering dikaitkan dengan Nike. Pernahkah anda terfikir bagaimanakah rupa pejabat Nike? Hari ini mari kita ke ibu pejabat mereka di London. Keseluruhan dinding pejabat dihiasi dengan imej personaliti sukan yang menggunakan produk sukan Nike. 


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
© Pen Canggih All Rights Reserved