Dari Kayu Menjadi Sebuah Pendrive

Dari kayu, terhasil sebuah casing pendrive yang cool and style. Mari tengok cara pembikinan sebuah casing pendrive dari kayu.  (Do It Yourself)

Pelik! Wanita Ini Melihat Dunia Dalam Keadaan Terbalik


Pelik! Wanita Ini Melihat Dunia Dalam Keadaan Terbalik | Sekiranya surat khabar yang kita lihat dalam keadaan terbalik, kita sendiri akan menterbalikkan semula, samala juga seperti televisyen, jika ia dalam posisi yang yang tidak menegak, ia akan menyukarkan kita untuk menontonya. Tetapi tidak kepada wanita ini, apabila dipercayai mempunyai gaya hidup yang pelik. Gaya hidup yang dimaksudkan di sini adalah, penglihatannya lebih suka melihat dalam keadaan terbalik seperti menonton tv dan membaca surat khabardalam keadaan sebaliknya.
terbalik

Masjid Kobe, Masjid Yang Bertahan Dari Bom Atom Dan Gempa Bumi (7 Gambar)


Kobe Mosque merupakan masjid pertama di Jepun. Masjid ini dibina tahun 1928 di Nakayamate Dori, Chuo-ku. Kobe bererti gate of God atau gerbang Tuhan. Tahun 1945, Jepun terlibat perang Dunia Kedua. Penyerangan Jepun atas pelabuhan Pearl Harbour di Amerika telah membuat kerajaan Amerika memutuskan untuk menjatuhkan bom atom pertama kali dalam sebuah peperangan.

Dan Jepun pun kalah. Dua kotanya, Nagasaki dan Hiroshima dibom Atom oleh Amerika. Ketika itu, bandar Kobe juga tidak ketinggalan menerima akibatnya. Boleh dikatakan Kobe menjadi rata dengan tanah.

Video-Penonton ditumbuk penghibur jalanan


Jangan di ganggu kerja orang hehehehehe...




LAMBORGHINI YANG MUNGKIN MAMPU MILIK (8 GAMBAR)

Basikal lumba Lamborghini keluaran BMC. BMC Ampec Lamborghini Edition ialah basikal edisi terhad kepada 50 buah sahaja dan dijual pada harga RM 96 000 sebuah. Ia mempunya kerangka gentian karbon dan tempat duduk yang menggunakan bahan yang sama seperti yang digunakan pada Lamborghini Aventador.

#Jika tidak mampuj memiliki kereta, basikal pun boleh la

Anak Makan, Muntah Kondom





Seorang ibu menyaman restoran makanan segera McDonald’s selepas anak lelakinya yang berusia dua tahun memakan kondom yang sudah digunakan yang ditemui di kawasan permainan kanak-kanak restoran terbabit. 

PASANGAN TINGGAL DALAM KOLONG SELAMA 22 TAHUN (11 GAMBAR)

Miguel Restrepo (65) dan isteri beliau María García ialah pasangan yang tinggal di Madellin Colombia. Miguel seorang bekas penagih dadah sudah tinggal di dalam kolong bawah tanah seperti Teenage Mutant Ninja Turtlessejak 22 tahun yang lalu. Rumah pasangan ini sepanjang 10 kaki, 4.4 kaki lebar dan6.5 kaki tinggi didiami oleh Miguel, isteri dan anjing peliharaan mereka Blackie."Rumah" mereka ini mungkin kecil tetapi dilengkapi dengan semua keperluan harian seperti dapur, katil dan set televisyen.

PERUMAHAN SEMENTARA MANGSA TSUNAMI JEPUN (7 GAMBAR)


Tsunami Jepun yang berlaku Mac tahun lalu membawa kemusnahan yang sehingga kini masih belum dipulihkan sepenuhnya. Di Onagawasebuah bandar dengan 10 000 orang penduduk,3800 rumah musnah akibat Tsunami. Oleh itu perumahan sementara harus dibina dengan cepat dan murah bagi menempatkan warga Onagawa yang terjejas. Pihak berkuasa Onagawa membina 186 penempatan sementara menggunakan kontena terpakai. Kontena yang mudah didapati serta mempunyai struktur yang kukuh mempercepatkan pembinaan dengan harga rendah. Ini adalah idea yang bijak serta penyelesaian yang mudah untuk masalah penempatan paska bencana besar. 

JAM TERMAHAL DUNIA BERNILAI RM 20 JUTA RINGGIT (12 GAMBAR)

Jam Sympathique ini dibuat pada tahun 1795 dan dilelong pada harga USD 6.8 Juta (RM 20 juta). Hanya terdapat 12 buah Sympathque di dunia dan inilah sebab mengapa harga lelongannya tinggi. Jam ini unique kerana pada bahagian atas terdapat jam kocek kecil. Apabila diletakkan pada jam utama jam kecil ini akan dikunci secara automatik oleh mekanisma jam utama. 

FAKTA : CARIAN PORNOGRAFI MENGIKUT NEGARA DUNIA TERMASUK MALAYSIA (9 GAMBAR)

Ini ialah senarai kata-kata kunci yang digunakan oleh rakyat negara Malaysia, Israel, Palestin, Jepun, China, USA, Australia, India dan UK. Jika mahu lagi data sila lawati laman ini.

Panas!!! Hetty Sarlene Kutuk Penyebar Gambar Ghairah Bersama Kekasih


Pelakon Hetty Sarlene Abdul Hamid, 29, memaafkan individu yang menyebarkan foto 'aksi berani'nya dengan teman lelaki di Internet, beberapa hari lalu.




Menerusi laman sosial Instagramnya hari ini, pelakon drama bersiri Sembilu dan Si Capek itu berkata, dia percaya pada hukum karma.

Anda Suka Makan Speghetti??Kena Hati-hati!!


Saya ingin memesan kepada anda andainya anda membeli sauce tomato yang digunakan untuk memasak speghetti mestilah hati-hati.

Seorang rakan mengirim e-mail,dan kemudiannya email itu telah di muatkan dalam fb untuk kita share lagi.

Ini ceritanya;

Inilah Kegunaan Disket Pada Masa Sekarang (5 Gambar)

Beg yang diperbuat daripada disket di bawah dijual oleh Roxanne Gibson dan boleh dibeli secara online melalui kedai maya GeekkiBoutikki.

#Siapa sangka disket boleh dijadikan bag.

Hutan Tempat Lebih 100 Orang Bunuh Diri Setiap Tahun

Aokigahara merupakan sebuah kawasan hutan di kaki gunung Fuji yang juga dikenali sebagai Jukai (Sea of Trees) yang terletak di Jepun.


Sekali pandang, hutan ini sangat tebal dan gelap sehinggakan jika tersesat mungkin tiada kemungkinan untuk dijumpai semula. Tapi bukan itu sahaja yang unik dan seram mengenai hutan ini

Ianya adalah hutan terkenal untuk bunuh diri.

TEKNOLOGI TERCANGGIH PEMANAS AIR DIRUMAH, MUDAH DAN PERCUMA (GAMBAR)

Ini adalah teknologi terkini untuk anda hehehehehe :)
|
|
|
|
|
|

Meja Yang Khusus Untuk Penconteng Tegar (5 Gambar)


Meja yang dikenali sebagai Post-It-Table ini merupakan meja yang dilengkapi dengan sticky note skala besar gedabak. Amat sesuai digunakan leh pelukis.

Ini Bukan Mi Seperti Yang Anda Sangkakan (4 Gambar)

Mi ini bukan mi yang sebenar tetapi ianya diperbuat daripada aiskrim, jeli, buah epal dan buah ceri.

Cara Prank Kawan Yang Tengah Mabuk

Jauhi arak, tak nampak cool pun, nampak bodoh adalah.

Parlimen Bubar Petang Ini ?



Sumber dari blog Omakkau mengatakan kenderaan rasmi Najib kelihatan keluar dari Istana pagi tadi, apakah akhirnya parlimen akan dibubar petang ini ?

Atau Najib mintak nyawa dari pada DYMM Agong iaitu, minta pilihanraya ditangguhkan hingga kemelut di Sabah selesai??

Kereta rasmi Najib kelihatan keluar dari Istana Negara pagi tadi.

Apakah Najib Razak mengadap DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agung untuk mohon perkenan tuanku baginda untuk membubarkan parlimen?

Tangga Tercuram Di Dunia Masih Wujud!


Tangga Tercuram

Tetapi, di sebuah tempat yang dikenali sebagai Jamestown, tiada lif disediakan dan anda terpaksa menaiki tangga tercuram di dunia untuk menuju ke atas.

Pada tahun 1829, Saint Helena Railway Company telah membina sebuah laluan untuk kereta kabel di Saint Helena.

Ia bertujuan untuk mengangkut bekalan dari pelabuhan dan pusat bandar bandar Jamestown ke puncak Ladder Hill Fort.

Berhati-hati!! Tempat Yang Bahaya Untuk Menyimpan Telefon Bimbit


Berhati-hati!! Tempat Yang Bahaya Untuk Menyimpan Telefon Bimbit | Sebenarnya admin pun tidak terfikir berkaitan dengan tajuk ini. Sebab admin rujuk di SINI. Tetapi apabila diamati dengan teliti tidak salah untuk kita berhati-hati.

Berita - Finaz Yunus Memfitnah Abby Abadi Di Facebook





















Kecoh dan kepoh apabila pembaca berita TV alHijrah, Finaz Yunus dikatakan menuduh dan memfitnah Abby Abadi atas dasar politik. Dan akibat daripada tuduhan dan fitnahan itu, maka ramai orang tidak berpuas hati dan menghantam pengacara ini dilaman sosial, sehinggakan dia sendiri menutup/deactive account facebook. Mereka memprotes tuduhan Finaz itu sebagai tuduhan tanpa bukti. Dan fan page untuk Finaz meminta maaf terhadap Abby juga ditubuhkan. Haish macam-macam hal dunia zaman sekarang ni. @_@

SEXY : Seni Fesyen Yang Sangat Seksi Di Afrika (8 Gambar)


Pakaian ini telah diperagakan dalam satu festival tahunan di bandar Ouidah untuk menyambut hari keagamaan mereka yang dikenali sebagai Benin's mysterious voodoo.Setiap tahun perayaan ini akan berlangsung selama seminggu dengan penglibatan penduduk dari seluruh Benin serta Togo dan Nigeria.

Festival yang bermula pada tahun 1997 ini akan dimulakan dengan upacara penyembelihan seekor kambing untuk dipersembahkan kepada 'Roh' mengikut kepercayaan mereka, manakala pengikut yang lain akan berkumpul sambil menyanyikan lagu keagamaan mereka beramai-ramai.

Ini Stesen Kereta Api Paling Mantap Di Dunia - Moscow (6 Gambar)


Ini stail dan cool. Hanya di moscow!

MENARIKNYA COKLAT-COKLAT BERBENTUK PERALATAN MEMBAIKI RUMAH




Percayakah anda gambar-gambar di bawah ini sebenarnya adalah coklat yang boleh dimakan?


Spray Hijau, Cara Orang China Tipu Agar Tumbuhan Nampak Subur (5 Gambar)




Penduduk di Chengdu, China telah mendapati yang tumbuhan kawasan mereka telah dispray dengan warna hijau agar semua nampak subur dan hijau.  Ini semua salah perhimpunan HIJAU!

Padah elak ditangkap



Padah elak ditangkap
BANDAR SUNWAY - Cubaan seorang lelaki bergayut di besi balkoni rumah didiaminya untuk mengelak dicekup polis menemui padah apabila dia maut terjatuh dari tingkat 16 pangsapuri itu, petang semalam.
Dalam kejadian kira-kira jam 4.45 petang itu, sepasukan anggota Bahagian Siasatan Jenayah Narkotik Ibu Pejabat Polis Daerah Subang Jaya melakukan serbuan ke unit rumah di Blok 3 pangsapuri Lagoon Perdana  itu sebaik menerima maklumat berhubung kes dadah.

Ketua Polis Daerah Subang Jaya, Asisten Komisioner Yahaya Ramli  berkata, sebaik tiba di rumah berkenaan, anggota mendapati pintu jeriji berkunci, ia kemudian dibuka seorang lelaki selepas pintu diketuk beberapa kali.

Wanita Ini Telah Selesaikan Lebih 1000 Kes Jenayah (8 Gambar)



Lois Gibson merupakan pemegang rekod Guineess bagi sketch artist paling berjaya di dunia. Beliau telah membantu dalam menyelesaikan lebih 1000 kes jenayah sepanjang 30 tahun penglibatannya dalam menjadi sketch artist bagi pihak polis Boston. 

Balasan Si Pencabul Wanita Yang Paling Ngeri...



Hukuman untuk orang meraba di China. Memang terbaik dari ladang, paling koman hilang 2 batang gigi. Hahahahah
Gambar Terbaikkk

Pierre Andre Jual Nama Ustaz Azhar Idrus?



Belum pun memasuki pawagam, pembikinan Ustaz, Mung Tunggu Aku Datang arahan terbaru dari Pierre Andre mencetuskan sedikit kontroversi. Semuanya gara-gara pengumuman nama Ustaz Azhar Idrus sebagai salah seorang pelakon filem terbabit.

KONSEP TELEFON AWAM PINTAR NEW YORK (7 GAMBAR)


Beacon ialah salah sebuah konsep. Ia mempunyai dua skrin LCD satu dibahagian atas dan satu lagi dibahagian bawah. Skrin bawah merupakan skrin sesentuh yang memaparkan antaramuka telefon ketika digunakan. Ia juga mempunyai kemampuan internet dan boleh digunakan oleh orang awam untuk mencari arah ke tempat-tempat tertentu seluruh New York. Skrin bahagian atas pula berfungsi sebagai papan iklan digital dan boleh diaktifkan untuk menjadi sistem amaran jika berlaku kecemasan. Sebagai contoh jika taufan berlaku ia akan memaparkan amaran dan menunjukkan arah ke kawasan selamat.

#Cool kan?

Video, Inilah Penyanyi Sebenar Lagu ‘Sayang’!


Suka tak dengar lagu dari Shae iaitu Sayang? Ha, nak tahu tak sebenarnya Shae bukanlah penyanyi sebenar lagu Sayang ni. Tetapi makhluk Allah dalam video ni. Jom tengok!

Video, Inilah Penyanyi Sebenar Lagu 'Sayang'! - Terbakor

Video Di dalam...

Remaja ditembak mati dalam operasi dekat Tg Batu


Ketua polis negara Tan Sri Ismail Omar berkata seorang remaja ditembak mati ketika pasukan keselamatan sedang mengesan penceroboh berhampiran zon merah.
Katanya, kejadian itu berlaku ketika pasukan keselamatan sedang mengesan kumpulan pengganas pada kira-kira jam 9.45 pagi ini di Kampung Sungai Bilis.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
© Pen Canggih All Rights Reserved