Apa Motif Semua Nih? (3 Gambar)


Mari kita cerdikkan minda sebentar. Hallo diktaktif CONAN, sila jawap soalan ini. Apakah motif sebenar perbuatan ini?


Permandangan Indah Seorang Pejalan Kaki Ekstrem Di Brazil (10 Gambar)


Hidup ni hanya sekali, so kenapa tak buat sesuatu yang anda suka secara ALL OUT? di bawah merupakan detik-detik badass seorang lelaki di brazil. Ini semua atas minat beliau terhadap ketinggian! 

Jadi Hensem Selepas Kena Reject Dengan Awek (8 Gambar)


Selalunya kami update pasal perempuan from big mama to very sexy girl. Now, kita tengok pula pasal boy berubah dari Fatass to macho man! Oh, sungguhnya di bawah lapisan lemak itu ada insan yang hensem dan cantik belaka..


JERSI CHELSEA MUSIM 2013 - 2014 (13 GAMBAR)

Chelsea memperlihatkan rekaan jersi terbaru mereka untuk musim 2013-2014. Jersi terkini ini mempunyai rekaan seakan jersi Chelsea UMBRO musim 1999-2000.

#Yang kaya boleh srat order online, yang sukakan PENJIMATAN boleh pergi padang besar! 

KONSEP PERKAMPUNGAN TERAPUNG DI VIETNAM (10 GAMBAR)


Firma rekaan H&P dari Vietnam memperlihatkan konsep perkampungan terapung mereka untuk kawasan banjir di Vietnam. Rumah yang diperbuat dari buluh dibina diatas kerangka besi dan tong minyak terpakai dikitar semula menjadi pelampung. Ketika banjir rumah akan terapung tetapi tidak akan hanyut kerana dipasak ke bumi menggunakan ceracak besi. Kos pembinaan setiap rumah ialah sekitar RM6000 . 

#Ok, ini sungguh cool. RM6000 jika dibandingkan dengan RM150 000 tapi retak sana retak sini.

PANORAMA HOUSE : PERPUSTAKAAN DENGAN GELONGSOR (14 GAMBAR)


Nama perpustakaan ini ialah Panorama House dan ianya dibina di Chungcheongbuk-do, Korea Selatan.Cool. Salah satu kaedah mengajak budak membaca, serious COOL!


Mengikir Mata Manusia Yang Sangat BADASS (4 Gambar)


Satu budaya di negara china, mengikir mata menggunakan objek tajam. Menurut cerita pengikiran ini dibuat bertujuan untuk membuang selaput-selaput mata. This is CHINA! We a matataEXOTIC!

KERETA KEBAL SALJI DARI RUSSIA (15 GAMBAR)


Di soviet mereka tidak buat snowman semasa salji, instead mereka bina KERETA KEBAL dari salji! Ini sungguh NAZI!


QUANTUM OF THE SEA : KAPAL PENUMPANG DENGAN DEK PENINJAU BERGERAK (20 GAMBAR)


Royal Caribbean memperlihatkan kapal penumpang terbaru mereka iaitu Quantum of The Seas. Dengan jumlah maksimum 4200 orang penumpang, lebih besar dari beberapa kapal persiaran yang ada di dunia. Ianya kapal penumpang pertama mempunyai gelanggang bumper car, simulator terjunan udara, bilik penumpang terbesar di dunia dan dek peninjau bergerak yang mampu bergerak sehingga 300 kaki dari aras laut. 

Dek peninjau North Star ini memberikan pemandangan 360 darjah tanpa halangan. Ianya juga dek peninjau bergerak pertama yang dipasang pada sebuah kapal penumpang. Nampak cool. Quantum akan mula belayar November tahun ini.


OPERASI MEMINDAHKAN BANGKAI PESAWAT LION AIR DARI DALAM LAUT (19 GAMBAR)


Pesawat 737 Lion Air terhempas ketika sedang mendarat di Lapangan Terbang Ngurah Rai Bali, 13 April yang lalu. Sungguhpun begitu kesemua 108 penumpang dan anak kapal terselamat. Pihak berkuasa percaya pesawat ini terhempas kerana fenomena winshear yang mengakibatkan pesawat turun dengan mendadak tanpa kawalan. 

Operasi memindahkan bangkai pesawat dilakukan oleh pihak berkuasa dengan bantuan tentera Indonesia.

Hasil Lukisan-Lukisan Oleh Adolf Hitler


Tahukah anda Adolf Hitler merupakan seorang pelukis dan pernah bekerja menjual watercolour. Dibawah adalah hasil lukisan² beliau. Ni kalau jual boleh cecah jutaan gua cakap sama lu!


Pulau Conrad Hotel Paling Mewah (12 Gambar)



Conrad Maldives Rangali Island merupakan dua buah pulau peribadi dimana terletaknya sebuah hotel mewah 5 bintang yang telah 2 kali memenangi anugerah sebagai hotel terbaik di dunia. Hotel ini mempunyai 50 villa air, 79 banglo pantai, dan 21 villa spa. Namun, yang paling istimewa adalah restoran dasar laut yg boleh juga diubah menjadi suite. Nak berkelamin di bawah lautan! Epic!


Rumah Kompak Paling Moden Di Jepun


Hiyoshi House merupakan sebuah kompak yang minimalis di Jepun. Ia dihasilkan oleh sebuah firma bernama EANA dan terletak di Yokohama. Walaupun dengan ruang yg kecil, rumah ini dilengkapi segala kemudahan sebuah rumah. Ia juga mempunyai roof balcony untuk pencahayaan yang mutlak!


COSPLAY EDISI GAGAL (18 GAMBAR)

Tak semua cosplayer mampu menjadi hebat. Nampak tak beza di bawah?

Berhati-hati Dengan HDD Palsu Di Pasaran


Dengan kebanjiran produk-produk dari luar negara yang memasuki negara kita terutamanya dari China menyebabkan ramai pihak yang mengambil kesempatan dengan menjual produk palsu dan mengaut keuntungan. Seperti artikel-artikel kami sebelum ini, kebanyakan gadget-gadget palsu di pasaran datangnya dari China dan kini benda yang hangat diperkatakan ialah HardDisk Western Digital Elements 500GB yang dikesan dijual di PC Fair baru-baru ini.



berhati-hatilah semasa membeli gadget-gadget sekarang. Jangan dah terhantuk baru nak terngadah.

LEGOLAND HOTEL AKHIRNYA DIBUKA DI CALIFORNIA (21 GAMBAR)

Hotel Legoland California dibuka secara rasminya pada 4 April yang lalu. Terdapat 250 buah bilik yang setiap satunya mempunyai tema Lego tersendiri. Hotel ini dihiasi 3500 figura Lego yang menggunakan 3.5 juta bongkah untuk di dihasilkan.

Ladang Bunga Tulip Di Belanda Yang Sangat Warna Warni


Belanda sangat terkenal dengan ladang bunga tulipnya. Setiap tahun dari Mac sehingga May, kawasan ladang bertukar menjadi berwarna-warni kerana musim menanam tulip. Menurut Nat Geo, tulip mula ditanam di Belanda sejak 1593 dan menjadi simbol negara sejak itu.



Sejarah & Asal Usul Kasut Jenama Bata (5 Gambar)



Mesti korang pernah pakai kasut Bata ni kan? Kesut Bata ni memang femes kat Malaysia sampaikan aku sendiri ingat yang Bata ni syarikat kasut tempatan... Tapi rupe2nye tidak.. jom baca kat bawah nih..

Casing iPhone 5 Yang Berharga RM300,000 (3 Gambar
























Sebuah syarikat dari Manhattan, New York, The Natural Sapphire telah mengeluarkan casing telefon Iphone 5 bernilai USD 100,000. Menggunakan 18 karat emas putih dan 2830 batu nilam Caylon dengan jumlah 169.8 karat, ia sudah cukup menggambarkan yang casing Iphone 5 ini cukup mahal.

Jongkong Emas Bank Of England Bernilai RM750 Billion (6 Gambar)


Inilah gudang simpanan emas bank of England yang dikatakan mempunyai jumlah simpanan jongkong emas bernilai RM 750 billion! 

Info tambahan:

Rumah Hantu Terbesar Dan Paling Seram Di Dunia


Rumah hantu merupakan sebuah tempat yang dibina untuk memberi peluang kepada para pengunjung merasai pengalaman seram. Walaupun pada asalnya rumah hantu ini dibina untuk sekadar hiburan sahaja, namun ada juga yang menganggap ia tempat yang paling menyeramkan. Sebuah rumah hantu yang terletak di negara matahai terbit, iaitu Jepun ini telah diakui oleh Guiness Book of Record sebagai rumah hantu terbesar dan paling menakutkan di dunia.

Meja Yang Sangat Berguna (2 Gambar)

Meja Yang Sangat Berguna....
Mungkin nampak macam meja buruk tetapi sebenarnya ianya sangat berguna. Cuba tengok sendiri apa kegunaannya sekiranya anda dirompak di rumah. 

Nampak Macam Gangster Dan Rasa Hebat Tetapi ... (2 Gambar)

Lelaki ini telah dikritik orang ramai kerana berlagak hebat. Tetapi yang peliknya dalam bilik dia ada banyak barang berwarna pink dan juga gambar Justin Bieber.

Keadaan Dalam Bilik Sewa Super-Kecil Di China (12 Gambar)

Dengan populasi yang begitu ramai, orang ramai sanggup menyewa dan tinggal dalam bilik yang sangat kecil. Dalam bilik ini, semuanya lengkap. Anda boleh mandi, tidur, makan, menonton tv dan bermain komputer tetapi semuanya dalam satu bilik saja. Jadi besar kemungkinan anda akan tidur di tepi mangkuk tandas. Namun, perkara yang paling menarik adalah, mereka nampak gembira dengan kehidupan mereka. :-)) Mereka tak stress giler.

Perabot Bilik Yang Sangat Menjimatkan Ruang


Set perabot Matroshka ini hanya seluas 13 kaki persegi. Ianya boleh di transform menjadi katil, meja makan, sofa dan pelbagai lagi kegunaan. Disamping itu ianya juga dipenuhi dengan ruang² penyimpanan barang. Ia juga lengkap dengan meja untuk bekerja. Kami amat memerlukan perabot ini!

SENJATA - SENJATA PERANG PILIHANRAYA DI MALAYSIA YANG CANGGIH (34 GAMBAR)


Orang Malaysia memang kreatif. Mari berperang!

Ketangkasan Penyeluk Saku Pakai 'Penyepit' Di China (4 Gambar)


Hanya Guna Penyepit!!!!

Garaj Kereta Lama Diubah Menjadi Apartmen Yang Sempoi


Jérémie Buchholtz adalah seorang jurufoto dari Perancis dan beliau mahukan apartmen yg murah di Bordeaux. Beliau tidak menjumpai apartmen yg diingini tetapi menjumpai sebuah garaj kereta lama dan terbiar. Beliau mendapat idea untuk mengubah garaj itu menjadi sebuah apartmen yg sungguh cantik. Rumah beliau ini hanya seluas 41 meter persegi.


Ilusi Optik Diperbuat Daripada Sampah Sarap (4 Gambar)


Ini adalah satu hasil orang Perancis iaitu Bernard Pras gambar potret pelakon lelaki Malian, Sotigui Kouyate. Semua ini dibuat hanya menggunakan bahan yang telah dibuang. 

Nice kan?

Kedai Gambar 3D Pertama Di Dunia (4 Gambar)

Sebuah kedai gambar 3D telah dibuka di Omotesando, Tokyo yang menggunakan scanner dan printer yang akan menghasilkan replika gambar 3D.

Ini sangat cool! 


HARLEY DAVIDSON SPORTER (8 GAMBAR)


Rock 'N Bike, modifikasi menarik sebuah Sportster. Ianya langsung tidak kelihatan seperti Sportster asal dan nampak sangat futuristik. Motosikal ini dihasilkan oleh Cyril seorang pereka motosikal yang berasal dari Perancis.


LUKISAN TIGA DIMENSI REALISTIK OLEH KENG LYE (12 GAMBAR)

Keng Lye, seorang artis yang berasal dari Singapura.  Keng menggunakan teknik catan akrilik dan resin epoksi untuk menampakkan seni 3D. cool!

Wonderland -Taman Tema Terbesar Di Asia Yang Terbengkalai (10 Gambar)

Wonderland adalah sebuah projek taman tema terbesar di Asia yang telah dirancang pada tahun 1980 yang terletak di Beijing. Taman tema ini adalah dikatakan sebagai Disneyland versi Asia. Walaubagaimanapun, pembinaan taman tema ini terhenti pada tahun 1998 akibat percanggahan bayaran dengan penduduk tempatan. Hingga ke hari ini, taman teman itu terbengkalai dan terbiar.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
© Pen Canggih All Rights Reserved