TASIK YANG MAMPU UBAH HAIWAN JADI BATU (5 Gambar)

Seorang jurugambar profesional ketika melawat sebuah tasik di Tanzania terkejut apabila menemui pelbagai jenis haiwan menjadi keras seperti baru disumpah menjadi batu.

Nick Brand ketika melawat Tasik Natron mendapat tahu haiwan itu berubah menjadi kaku seperti batu adalah kerana tubuh mereka menjadi terawet oleh alkali yang tinggi terkandung di dalam air tasik itu.

Air tasik itu sebenarnya mengandungi abu gunung berapi yang bernama Natron. Natron turut digunakan oleh orang Mesir untuk mengawet mayat para pemerintah ketika Mesir purba seperti mayat Firaun.

Tahap alkali di dalam tasik itu adalah dalam kadar pH antara 9 dan 10.5 serta suhunya adakalanya boleh mencecah 60 darjah celcius. Tidak ada haiwan akan terselamat apabila berada di tasik itu dan biasanya haiwan-haiwan itu akan mati.

Sebaik sahaja seekor burung atau binatang jenis kelawar terjatuh ke dalam air Tasik Natron, mineral yang terdapat di dalam air akan mula mengubah daging mereka menjadi batu. Tubuh mereka kemudian akan kaku betul-betul pada saat terakhir kematian mereka.

Jika dilihat daripada keadaan haiwan di dalam gambar itu, ia kelihatan seperti di sebuah tasik yang berhantu tetapi dipenuhi oleh hantu binatang akibat daripada kejadian itu.

JAMBATAN BOLEH MENYELAM DI GREECE (9 GAMBAR)

Jambatan unik di Greece. Dua buah jambatan tenggelam timbul boleh ditemui di Corinth dan Isthmina. Ia terletak di hujungTerusan Corinth dan siap dibina pada tahun 1988. Untuk membenarkan laluan kapal jambatan ini akan tenggelam sedalam 8 meter. Kenapa ianya dibina sedemikian rupa? Kerana terusan ini hanya mempunyai 8 meter dalam dan 16 meter lebar. Tanpa struktur pada bahagian atas jambatan, kapal layar dapat melepasi jambatan ini tanpa risau berlakunya perlanggaran pada bahagian atas.


Poster Kempen Coca-Cola Bernilai $200,000 Tahun 1995 Ditarik Semula Kerana Mengandungi Unsur.. (2 Gambar)

Poster Coca-Cola yang telah dilancarkan di Australia pada 1995 mencecah $200,000. Tapi sayang terpaksa kena tarik balik kerana kesilatan designer. Oh My Coca Cola. Kini anda telah mempunyai sebab kenapa perlu boikot coca cola. 


Mr Bean sudah peluk agama Islam?



BERITA ini mungkin akan mengejutkan dunia hiburan seluruh dunia.

Sebentar tadi, melalui sebuah portal berita yang dipetik dari Islampos.com dan laman web Sadalbadi.com melaporkan bahawa selebriti yang popular dengan watak lucu Mr Bean iaitu Rowan Atkinson, dipercayai telah memeluk agama Islam baru-baru ini.

Trolling Roomate Paling Mantap Pada Hari Valentine (5 Gambar)

Mungkin tak sesuai untuk kita sambut Hari Valentine, tetapi ini tidak bermaksud kita tak boleh update pasal orang lain kan. Enjoy, troll terbaik.

Pengacara TV Buat Aksi Luar Biasa Di Gelanggang Basketball

pengacaratv
Menjadi pengacara memerlukan skill kemahiran dalam berkomunikasi sama ada di dalam studio atau pun di luar. Namun bukanlah admin ingin berkongsi tentang skil menjadi pengacara, tetapi tentang aksi spontan pengacara ini apabila melakukan sesuatu yang dia sendiri seolah-olah tidak percaya. Persoalannya, apakah yang dilakukannya? Jom tonton video di atas.

Mati Kerana Makan Kenduri Kahwin


Kejadian seumpama ini jarang berlaku. Tetapi inilah penyebab kepada kematian yang menimpa mereka yang makan kenduri kahwin baru-baru ini. Mungkin terdapat kesilapan dimana-mana menyebabkan kejadian ini berlaku. Takziah diucapkan kepada keluarga mangsa. Apa pun sisatan terperinci harus dijalankan untuk mencari punca berlakunya keracunan itu.

Khasiat Air Mani Lelaki Untuk Wanita

Khasiat Air Mani Lelaki Untuk Wanita


Rasanya bukan aku seorang saja yang bertanya diri sendiri kenapa orang lelaki bila dia dah berkahwin perutnya akan buncit. Selalu juga aku dengar orang cakap macam ni, “Sekarang ni kurus. Dah kawen nanti mesti gemuk.”

FESTIVAL PERKHEMAHAN ANTARABANGASA DI CHINA (12 GAMBAR)

Anda suka berkhemah? jika anda gemar berkhemah anda mungkin mahu menyertai Festival Perkhemahan Antarabangsa yang diadakan di Gunung Wugongshan, Provinsi Jiangsu China. Festival tahun ini dihadiri 15 000 orang yang berkhemah selama 2 hari untuk menikmati pemandangan indah dan udara yang segar. Mari kumpul duit dan berkhemah di negara orang!


BEBERAPA REKAAN MESIN TAIP KURUN KE-19 (11 GAMBAR)

Macam mana nak gunakan mesin taip kurun ke 19 di bawah? Nampak tidak selesa dan confusing!


SENI MEMPERINGATI MANGSA PERANG DUNIA KEDUA (12 GAMBAR)

D-Day ialah hari dimana ratusan ribu askar bersekutu menyerang tahan besar Eropah di Normandy bagi menghalau askar Nazi Jerman. Ribuan askar dari kedua-dua belah pihak dan orang awam terkorban pada 6 Jun 1944. Bagi memperingati mereka yang terkorban Jamie Wardley dan Andy Moss, dua orang artis dari UK menghasilkan projek The Fallen 9000. Mereka menggunakan khidmat sukarelawan untuk melukis bayangan 9000 individu yang terkorban pada hari bersejarah ini. Mereka berharap hasil seni mereka ini akan dapat menunjukkan skala sebenar korban keganasan perang pada hari tersebut. 


LARIAN KASUT TINGGI UNTUK LELAKI (10 GAMBAR)

Walk A Mile In Her Shoes ialah larian tahunan yang mengumpul dana bagi meningkatkat kesedaran orang ramai tentang masalah penderaan domestik terhadap wanita. Larian ini dimulakan di California pada tahun 2001 dan kini diadakan di beberapa bandar luar negara. Di bawah ialah gambar dari larian Walk Mile In Her Shoes yang dianjurkan di Toronto Kanada. Larian tahun ini mensasarkan kutipan derma CND 125 000 (RM390 000) bagi mengajar kanak-kanak lelaki tentang masalah penderaan wanita yang mungkin berlaku keatas ibu atau saudara perempuan mereka. 


MUZIUM MUZIK DAN FIKSYEN SAINS YANG ANEH DI SEATTLE (21 GAMBAR)

Muzium EMP di Seattle ialah antara muzium yang paling aneh dari segi rekabentuk dan artifak yang disimpan didalamnya di dunia. EMP Muzium memulakan hidup sebagai Experience Music Project and Science Fiction Museum and Hall of Fame. Ia dibuka pada tahun 2000 oleh salah seorang pengasas Microsoft Paul Allen. Bentuk muzium yang berbentuk aneh ini pula direkan oleh arkitek terkenal Frank Gehry. Di dalam muzium seluas 13 000 meter persgi ini anda boleh melihat artifak Rock and Roll dari Hendrix hinggalah Nirvana. Mahu lihat gitar Jimmy Hendrixdan baju yang pernah dipakai Cobain? Silalah kesini. Terdapat juga muzium fiksyen sains yang memaparkan model Death Star Star Wars, kostum Superman dan kepala T100 Terminator. 


HELIKOPTER TEMPUR TERBARU MARIN AMERIKA SYARIKAT YANG BADASS (16 GAMBAR)

Bell AH-1 -Cobra ialah antara helikopter yang ikonik yang rupanya dikenali seluruh dunia. AH-1 digunakan oleh Tentera Darat dan Marine Amerika Syarikat sejak Perang Vietnam pada tahun 1968. Rekabentuk helikopter tempur ini sangatlah ikonik ia dijadikan asas untuk pesawat tempur/pengangkut kargoColonial Marines filem Aliens arahan James Cameron.


Bell AH-1Z Viper ialah model terkini heliopter tempur ini bagi menggantikan AH-1W Super Cobra yang sudah beroperasi sejak 1986. Penaiktarafan yang dilakukan ialah kemampuan menembak misil Hellfire dan sistem bidikan alaf baru. Sebanyak 28 Vipersudah dibina dan beroperasi sejak 2010. Setiap satu helikopter ini menelan belanja USD 31 (RM 99.7 Juta) Juta untuk dibina. 

KAPAL PENGANGKUT SIMEN KINI KAPAL MEWAH PALING KAYA (14 GAMBAR)

Bot jenis Pinisi ialah bot yang dibina oleh masyarakat Bugis untuk mengangkat kargo dan menangkap ikan. Di Indonesia sebuah bot Pinisi yang dahulunya digunakan sebagai bot kargo mengangkat simen kini sudah diubah suai menjadi sebuah kapal mewah. Kapal ini kini diberi nama Dragoon 130 dan digunakan diBali untuk kegunaan golongan elit mengadakan parti persendirian, bersantai dan juga pertunjukkan fesyen. Dragoon 130 mampu membawa 160 orang penumpang dan mempunyai 6 buah kabin. Ia turut mempunyai sebuah panggung wayang mini, kolam renang dan dek berjemur. 


PESERTA PERTANDINGAN JANGGUT DAN MISAI ANTARABANGSA (11 GAMBAR)

Tahukah anta Pertandingan Janggut Dan Misai Antarabangsa diadakan setiap tahun sejak 1990? Sudah 23 tahun lelaki bermisai dan berjanggut epik berentap di persada antarabangsa untuk menunjukkan siapakah king of epic facial hair. Tahun ini ia diadakan di New Orleans Amerika Syarikat. Di bawah ialah beberapa potret peserta tahun ini yang diambil oleh Greg Anderson. Epic!


RUMAH REHAT DI ATAS PERGUNUNGAN YANG COOL (15 GAMBAR)

Refuge du Goûter ialah sebuah rumah rehat yang terletak 3835 meterdi atas Mont Blanc. Ianya dibina sebagai tempat penginapan pendaki gunung tertingi yang terletak di Banjaran Alps. Struktur ini mengambil masa 3 tahun untuk dibina dan boleh menempatkan 120 pendaki dan mempunyai keluasan 750 meter persegi. Tenaga elektrik dijana menggunakan panel solar dan kincir udara. Bagi meminumumkan kesan terhadap alam sekitar air diguna semula dan diambil sepenuhnya dari salji yang dicairkan. Selain tempat untuk tidur Refuge du Goûter turut dilengkapi dewan makan. Rekaan berbentuk telur digunakan bagi memastikan rumah rehat ini mampu bertahan dengan tiupa angin yang mampu mencecah 300 kilometer sejam ketika musim sejuk. 


MERCEDES BENZ POD CAR KERETA MASA DEPAN (6 GAMBAR)

Ini ialah konsep Mercedes Benz Pod Car yang dihasilkan oleh Jason Chen. Beliau menggambarkan masa depan dimana kereta elektrik yang digunakan oleh kita semua akan bersaiz kecil bagi menjimatkan penggunaan tenaga. Cool concept but seriously kereta satu penumpang tak akan laku di Malaysia. 


BASIKAL DENGAN SISTEM SUSPENSI YANG COOL (11 GAMBAR)

Mountain Biking ialah aktiviti yang gemar lakukan di dalam Grand Theft Auto V. basikal mountain bike memang harus mempunyai sistem suspensi yang tahan lasak. Mountain Bike yang ada sekarang menggunakan sistem suspensi pneumatik yang menghadkan kuasa hentakan maksimum yang boleh diserap.Scurra, sebuah syarikat yang menghasillan mountain bike memperlihatkan Hard Enduro. Basikal ini berbeza dari mountain bike yang biasa anda lihat kerana mempunyai sistem suspensi Trelever yang menurut Scurra mampu menyerap lebih banyak kuasa hentakan. Memang nampak cool sistem suspensi basikal ini. Kalau ada duit Scurra Hard Enduro akan mula dijual Mac hadapan pada harga USD 12 000 (RM 38600) sebuah.


IBU PEJABAT NIKE DI LONDON (13 GAMBAR)

Jenama Nike sangat sinonim dengan atlet sukan dan pasukan yang bergelar juara. Michael Jordan, Manchester Uniteddan Christiano Ronaldo adalah 3 "jenama" yang sering dikaitkan dengan Nike. Pernahkah anda terfikir bagaimanakah rupa pejabat Nike? Hari ini mari kita ke ibu pejabat mereka di London. Keseluruhan dinding pejabat dihiasi dengan imej personaliti sukan yang menggunakan produk sukan Nike. 


Menakjubkan! Ada Kampung Dalam Kawah Gunung Berapi

Sebut sahaja gunung berapi, kita sudah membayangkan ia sebuah kawasan yang sangat berbahaya terutamanya pada haiwan dan manusia. Letupan gunung berapi yang masih aktif, dianggap sangat menakutkan kerana pada bila-bila masa sahaja ia boleh mengeluarkan larva. Namun disebalik kawah gunung berapi ini, ia juga dikatakan boleh didiami oleh penduduk manusia. Asalkan ia tidak lagi aktif dan mampu menyuburkan tanaman. Tahukah anda, bahawa terdapat sebuah perkampungan yang dibina dalam kawasan kawah gunung berapi. Sangat menakjubkan!
gunung1
Aogashima, sebahagian daripada Kepulauan Izu, terletak 200 km selatan Tokyo, di Laut Filipina. Penduduk pulau seramai 205 di daftarkan pada(2009), adalah sebahagian daripada Jepun dan ditadbir oleh Tokyo. Aogashima adalah benar-benar sebuah gunung berapi dalam gunung berapi.
Bahawa kira-kira 200 orang  mendiami pulau gunung berapi Jepun Aogashima, dengan hanya sebuah sekolah dan sebuah pejabat pos
gunung2

Koleksi Gambar Lelaki Bergambar Seperti Perempuan

Macam mintak penampar! Itu sahaja yang dapat kami ungkapkan apabila tengok gambar lelaki jadi perempuan ni. Selalunya kita dapat melihat aksi-aksi panas dalam gambar ini dilakukan oleh perempuan. Ini adalah aksi lelaki yang amat lawak dari segala aspek. Pandangan anda? haha


Gambar lelaki kepenatan setelah berkerja

KERETA UNTUK GOLONGAN BERKERUSI RODA (10 GAMBAR)

Di Malaysia golongan OKU masih tidak dapat berdikari kerana kekurangan struktur mesra OKU dan masyarakat yang masih "kasihan" dengan mereka. Rata-rata golongan OKU Malaysia memerlukan bantuan untuk kemana-mana kerana kekurangan ini. Kenguru ialah sebuah kendera mesra pengguna kerusi roda yang dicipta di Hungary. Kenderaan elekrik ini dilengkapi pintu pada bahagian belakang yang memudahkan akses keluar masuk pemandunya. Keseluruhan kawalan kenderaan diletakkan pada stereng. Ia mampu memecut sehingga 48 kilometer sejam dan jarak pergerakan maksimum 60 kilometer sebelum bateri perlu dicas semula.


TAMAN TEMA THE SIMPSONS DI UNIVERSAL STUDIOS ORLANDO (20 GAMBAR)

The Simpsons sudah keudara sejak 1989. Sejak itu sebanyak 530 episodsudah dihasilkan. Bolehlah dikatakan The Simpsons ialah siri kartun paling lagendary yang pernah dihasilkan. Ogos lalu taman tema The Simpsons akhirnya dibuka di Universal Studios Orlando. Anda boleh makan di Krusty Burgers, membeli jajan di Kwik-E-Mart dan minum di Moe's Tavern. Selain daripada itu anda boleh bergambar dengan watak-watak The Simpsons. Agaknya bila Universla Studios Singapore akan buka taman tema The Simpsons. 


PLASTIK GIRL WANITA PALING GETAH DI DUNIA (6 Gambar)

Zlata, 27, ialah seorang gadis dari Russia yang berupaya untuk melenturkan badannya kepada posisi dan bentuk yang mustahil sejak dari umur 4 tahun. Setelah mneyedari akan bakat ini, Zlata telah memecahkan beberapa rekod dunia dengan melenturkan badannya yang fleksible itu. 


Apa Kelebihan Orang Yang Bercouple

Apakah kelebihan bercouple, lihat senarai dibawah untuk rujukan anda.

KEMALANGAN MELIBATKAN LEBIH 100 KENDERAAN DI ENGLAND (6 Gambar)

Satu kemalangan besar telah berlaku di Sheppey Bridge, England yang telah melibatkan lebih 100 buah kenderaan. Kemalangan itu berlaku pada awal pagi semalam yang disebabkan oleh kabus yang sangat tebal. 

Kentucky Fried Spider, Makanan Kegemaran Penduduk Di Skuon (10 Gambar)

Sebuah kota kecil di Kemboja iaitu Skuon telah menjadikan makanan tradisional mereka iaitu Labah-labah goreng ranggup. Kini makanan exotic telah menjadi daya tarikan kepada pelancong-pelancong. Ada yang sanggup menjelajah ke negara ini hanya untuk makan labah-labah. Dan ada juga labah-labah yang sanggup datang ke sini hanya unuk dijadikan makanan kepada pelancong-pelancong. Dan ada juga kedai yang sanggup datang ke sini hanya untuk dijadikan kawasan memakan labah-labah yang dimakan oleh pelancong-pelancong di dalam kedai makan.

#LOL, nampak tak perkaitan yang aku tulis?

"MYO", Alat Kawalan Jauh Dengan Menggunakan Pergerakan Tangan (5 Gambar)

Alat ini dikenali sebagai MYO Gesture Control yang memberi korang kuasa seakan-akan Jedi dalam filem Star Wars. Dengan menggunakan alat ini, korang mampu mengawal smartphone atau komputer hanya dengan menggunakan pergerakan tangan secara wireless. Alat yang dipakai di lengan ini akan mengesan aktiviti elektrik pada otot lengan dan memberi respon mengikut pergerakan tangan korang.

Alat ini dapat digunakan dengan produk Windows dan OSX dan akan diupgrade untuk dapat digunakan pada peranti Android dan Apple. Korang boleh order benda ni mulai dari sekarang dan akan dihantar pada hujung tahun ini dengan harga $149. 


Babon Gatal, Seronok Ramas Payu Dara Wartawan


CALIFORNIA – Seekor babon yang gatal, telah mencipta nama dalam masa 15 minit selepas dia meramas payu dara seorang wartawan ketika rancangan berkenaan sedang keudara secara langsung.

MEMUDAHKAN ANDA AMBIL GAMBAR SECARA RAHSIA (7 GAMBAR)

Spy Phone  terkin. Ada awek cun depan anda di dalam LRT tetapi anda takut nak ambil gambar dan kantol? Mahu ambil gambar secara rahsia menggunakan telefon pintar anda? Belialah Slyphone. Ianya aksesori yang berfungsi seperti periskop yang membenarkan anda mengambil gambar orang dihadapan anda secara rahsia. Ianya dijual disini pada USD 19 (RM 62) sekeping

Dipecat Gara2 Bantu Selamatkan Mangsa Kemalangan


Di Manhattan, jasa baik seorang tukang paip yang menyelamatkan seorang pelancong Britain dibalas dengan pemecatan kerja oleh majikannya.

David Justino, 44, seorang petugas di syarikat Bass Plumbing and Heating Corp di New York berkata, bekas majikannya itu tidak memberi sebarang penjelasan mengenai pemecatannya, namun beliau percaya ia disebabkan publisiti yang diterima sejak kejadian itu.

TERMINAL KAPAL BERBENTUK PESAWAT PENGEBOM B2 (11 GAMBAR)

Di China mereka sedang giat membina lapangan terbang baru. Pembinaan lapangan terbang baru adalah untuk membantu sektor pelancongan dan yang paling penting sektor perindustrian mereka. Salah sebuah lapangan terbang baru yang dibina ialah Lapangan Terbang Antarabangsa Hefei Xinqiao. Ianya mula dibina pada tahun 2008 dan dibuka Mei lalu. Lapangan terbang ini dirasakan menarik kerana mempunyai bentuk seperti sebuah pesawat pengebom stealth Northrop B2 Spirit milik Amerika Syarikat. Menurut juribina, terminal lapangan terbang ini diilhamkan dari bentuk ikan tropika. Ye ke? Tak percaya! Ia mempunyai keluasan lantai 108,500 meter persegi dan menampung 11 juta penumpang setahun. Ia akan dibesarkan lagi menjelang 2040 bagi menampung 42 juta penumpang setahun.


BANTAL UNTUK GAMER YANG PEMALAS (14 GAMBAR)

Dewasa ini lebih banyak individu bermain permainan komputer menggunakan tablet dan telefon pintar. Ini adalah kerana ianya lebih mudah dikendali dan mudah alih. Mengaku sajalah yang anda pernah bermain Candy Crush ataupun Minion Rush ketika baring di atas katil. Mengaku jugalah yang at least sekali peranti yang dipegang jatuh ataupun hampir jatuh ke atas muka anda. Goron Tablet Cushion yang dipertontonkan di Tokyo Gaming Show beberapa hari yang lalu cuba menyelesaikan masalah ini. Ia boleh digunakan ketika duduk, terlentang atau baring pada sisi badan. Peranti anda diletakkan pada pemegang khas semetara kepala anda akan terletak selesa di atas kusyen.  Harah sebuah Goron Tablet Cushion ialah Yen 19800 (RM 644) sebuah.


KEBENARAN TENTANG KETAGIHAN MEDIA SOSIAL

Admit it..... kita semua kenal seseorang yang mempunyai ketagihan media sosial dan seseorang itu adalah diri anda sendiri.


BUDAK BERUMUR 20 BULAN TERJATUH KEDALAM TANGKI NAJIS (6 GAMBAR)

Di Yanji China berlaku kejadian sadis dimana seorang budak lelaki berumur 20 bulan terjatuh kedalam tangki septik ketika menggunakan sebuah tandas. Tandas yang digunakan budak lelaki ini dibina betul-betul di atas tangki septik. Maka terpaksalah budak ini diselamatkan dari lubang najis ini oleh pihak bomba. S


PERMAINAN KANAK-KANAK YANG MENJANA TENAGA ELEKTRIK (9 GAMBAR)


Ecosistema Urbano ialah sebuah firma rekaan yang berpengkalan diSepanyol. Bagi mengajar kanak-kanak tentang bagaimana elektrik dihasilkan, mereka membina sebuah carousel yang menjana elektrik setiap kali digunakan. Pada waktu siang tenaga elektrik yang dihasilkan menggunakan dinamo motosikal disimpan bateri yang kemudian digunakan bagi menyalakan lampu pada waktu malam. Warna dan kecerahan warna lampu bergantung kepada jumlah tenaga yang tersimpan. 

MUZIUM TIDAK RASMI STAR WARS (16 GAMBAR)


Rancho Obi-Wan ialah sebuah muzium peribadi yang dimiliki oleh Steve Sansweet di Petaluma California. Muzium ini dibuka pada tahun 2011dan mempunyai lebih dari 300 000 memoribilia Star Wars. 

PISAU DAN PEDANG POPULAR DALAM SEJARAH PERFILEMAN (12 GAMBAR)

Koleksi pedang dan pisau yang terkenal

Cuba teka siapakah pemilik pisau dan pedang yang terkenal ini?