PISTOL TERKECIL DUNIA (12 GAMBAR)

Dengan saiz hanya sepanjang 5.5 sentimeter, Swiss Mini Gun ialah pistol terkecil di dunia. Ia mampu menembak sebuah peluru mini hingga jarak maksimum 112 meter. Setiap Swiss Mini Gun mempunyai ruang untuk 6 biji peluru dan kelihatan seperti sebuah keychain. Harga untuk speucuk Swiss Mini Gun bermula dari USD3000 (RM9000). Nice!


MAKANAN BERTEMAKAN HELLO KITTY (16 GAMBAR)

Comel sungguh makanan bertemakan Hello Kitty ini? Makanan bertemakan Hello Kitty ini boleh dibeli di Toyoko Department Store yang terletak di Tokyo. Agaknya di malaysia ada tak, maafla kami tak pernah melancong duduk dalam bilik je.


KEMEWAHAN DI TENGAH-TENGAH SAFARI TANZANIA (13 GAMBAR)

Ngorongoro Crater Lodge ialah sebuah resort mewah yang terletak di tengah-tengah Safari Tanzania. Anda boleh tinggal di dalam beberapa banglo mewah yang dikelilingi oleh haiwan liar. Setiap banglo mempunyai khidmat butlernya yang tersendiri dan dilengkapi hiasan mewah. Sehingga bilik air pun ada chandelier! Harga penginapana bermula dari USD 1000 (RM3100) semalam.


APAKAH MAKNA - MAKNA DISEBALIK GAMBAR PROFIL FACEBOOK ANDA?

Cepat tukar avatar anda sekarang!

CARA TERKINI MENUNJUKKAN CINTA KEPADA PASANGAN?

You see what i see...?


Inilah Bus Sekolah Yang Lucu Di Dunia

Buses_01

Bas sekolah mesra alam, Tak payah guna minyak, tak payah pakai bateri. Cool tak?

ILLUSTRASI YANG SANGAT COOL VERSI JEPUN (12 Gambar)

Aymeric Kevin adalah merupakan seorang illustrator dari Jepun dan banyak menghasilkan koleksi illustrasi yang sangat cute dan awesome seperti di bawah. Untuk melihat lebih banyak hasil karya beliau, anda boleh kunjungi blog beliau di sini (klik). Enjoy!


KERUSI DIREKA DENGAN RUANG SIMPANAN BUKU YANG CREATIVE (5 GAMBAR)

Walaupun dengan perkembangan teknologi internet masa kini, buku masih lagi mendapat tempat terutamanya di kalangan pembaca tegar. Bagi yang gemar membaca buku sambil bersantai di rumah tu, perabot ini mungkin sangat sesuai untuk anda.


Diberi nama OpenBook, kerusi yang dilengkapi dengan rak buku ini direka oleh design studio TILT. Kerusi ini sangat sesuai bagi ruang kediaman yang tidak disediakan atau mungkin tidak cukup ruang untuk menempatkan rak buku. Di samping dapat membaca dalam suasana yang tenang, kerusi ini juga berfungsi sebagai tempat mempamerkan buku atau majalah kegemaran anda.

10 Rekaan Pejabat Paling Unik Dan Kreatif Dari Seluruh Dunia (10 Gambar)

Ruang pejabat yang ceria, unik dan kreatif bukan sahaja mampu memberi keselesaan kepada para pekerja, malahan ianya mampu menjana daya kreativiti yang lebih tinggi jika ianya direka dengan bijak. Jika nak dibandingkan dengan reka bentuk pejabat yang hanya terdiri daripada barisan cubicles yang seolah-olah 'memenjara' para pekerja, rekaan yang lebih moden dan out of the box semakin mendapat perhatian.


Terdapat banyak syarikat di seluruh dunia yang mereka pejabat masing-masing dengan idea unik dan kreatif yang menjadi idaman bagi setiap pekerja. Di sini dipaparkan 10 rekaan pejabat dari seluruh dunia yang paling kreatif dan sangat memberi inspirasi.

01. Autodesk Office - Milan

RUMAH MICRO KONSEP RUMAH MASA HADAPAN (6 GAMBAR)

Dengan kenaikan harga hartanah, semakin ramai orang yang tidak mampu untuk membeli rumah. Kesannya, seperti di Hong Kong ini, orang ramai terpaksa hidup sesak dalam apartment sempit kerana tidak mampu membayar sewa untuk rumah yang lebih selesa.


Antara langkah untuk menyelesaikan permasalahan ini adalah dengan mereka rumah yang lebih kompak dan minimalistik seperti rumah sempit yang direka dengan bijak di Jepun. Di China pula, Studio Liu Lubin telah mereka rumah mikro yang direka khas mengikut spesifikasi keperluan minimum hanya untuk keperluan asas penduduk rumah seperti untuk duduk, berdiri dan baring.

Dipamerkan di Beijing, rumah mikro ini direka dengan fungsi menggabungkan perabot dan elemen senibina menjadi satu. Setiap unit berfungsi sebagai tempat rehat, bekerja, membasuh, memasak dan sebagainya. Unit-unit rumah tersebut pula bukan sahaja mampu berfungsi sebagai sebuah bilik, malahan boleh digabungkan bersama untuk membentuk blok perumahan yang lebih besar.

Dibina menggunakan komposit fiber yang diperkuatkan, rumah ini mudah untuk diangkat dan dipasangkan menggunakan tangan. Dengan semakin berkurangnya tanah untuk didiami dan pertambahan populasi penduduk dunia, tak mustahil konsep rumah mikro ini akan semakin mendapat tempat suatu hari.

SENI KETIKA BERSAMA ISTERI UNIK.. (8 Gambar)

Jeremy Brown mempunyai satu idea iaitu menghasilkan seni ketika melakukan hubungan suami isteri. Beliau telah mencipta kit Love is Art. Ia terdiri dari kanvas dengan pelbagai warna dan corak dan perwarna yg selamat digunakan. Anda hanya perlu membentang kanvas tersebut dan meletakkan perwarna tersebut ketika bergomol. Lulzzz. Ianya dijual dengan harga diantara US$ 65 - 89.


Demi Sesuap Nasi Yang Berani Mati (3 Gambar)

Susah nak dapat pekerja yang betul-betul berani zaman sekarang. Dibawah merupakan proses membaiki aircond yang biasa dilakukan di china bila melibatkan rumah bertingkat-tingkat Apa kata anda? ada brani?


‘Sex Buddy’, Dapat ‘Tidur’ Dengan Saya Sudah Cukup?


‘Sex Buddy’, Dapat ‘Tidur’ Dengan Saya Sudah Cukup?
 KUALA LUMPUR : Mereka bukan wanita simpanan atau kekasih siapapun. Sebaliknya, golongan ini sekadar inginkan lelaki sebagai teman asmara atau ‘sex buddy’ untuk memenuhi nafsu serakah.
Itulah cara hidup ala Barat yang menjadi sebahagian gaya hidup wanita di negara ini. Golongan ini biasanya duduk sebumbung bersama lelaki pilihan mereka tanpa ikatan perkahwinan sah.
Wanita berkenaan hanya memilih lelaki yang sama-sama tidak inginkan komitmen, tidak mahu bercinta dan berkahwin secara formal. Seks hanya untuk memenuhi naluri dan nafsu.